Iszak Eszti elárulta alakjának titkát

2019. május 01.
Szerencsés alkat, mégsem bízza a véletlenre és a jó genetikára az egészségét és az alakját Iszak Eszter. A Fitbalance műsorvezetője elárulta, hogyan őrzi meg fittségét.

Eszti édesanyjától és édesapjától is jó géneket örökölt, irigyelt karcsúságát ennek köszönheti, és sokáig egyáltalán nem foglalkozott azzal, hogy egészségesen táplálkozzon és sportoljon. Néhány éve azonban ő is rádöbbent, semmi nem tart örökké, tennie is kell azért, hogy sokáig fitt és egészséges maradjon.

„A sporttal körülbelül 20-22 éves  koromig egyáltalán semmilyen kapcsolatom nem volt – vallotta be a műsorvezető. – Akkor döbbentem rá, hogy hiába a jó genetika, egy ember sem marad mindig 18 éves, és ha szeretném megőrizni azt, amit a szüleimtől örököltem, nekem is dolgoznom kell érte. Finomabb edzésekkel kezdtem, powerplate-tel, jógával, pilatesszel, a futástól sokáig ódzkodtam, egyszerűen nem ment.”

Eszter vallja, mindenkinek meg kell találnia azt a sportot, aminek a végzése közben endorfint termel a szervezete, ami boldoggá teszi. Hogy végül mégis a futás lett az, amiben ő maga ki tud teljesedni, egy új cipőnek köszönhető.

„Szerettem volna futni annak ellenére, hogy egyáltalán nem élveztem, ezért úgy döntöttem, befektetek egy igazán jó cipőbe. Azután rájöttem, ez nagyon jó dolog – mesélte. Sok futóval ellentétben azonban ő nem a szabadban sportol, sokkal jobban kedveli az edzőtermet. – Mindenkinek máshogyan jó, én futópadon érzem komfortosan magam, a csípőízületem így egyáltalán nem fájdul meg.”

A magyar sport fesztiváljává bővült Fitbalance műsorvezetője nem csak a testének, a lelkének is kedvez ezzel a mozgásformával.

„A lelkemet is karban tartja a rendszeres sport  – mondta Eszter, aki rengeteg felkérést kap, sokat dolgozik, és a sok munka sok stresszt is jelenthet. Ez ellen is remek ellenszer a mozgás. – Feszültségoldó hatása van, jobb lesz a kedvem és kimegy belőlem a stressz. Azóta ráadásul energikusabb vagyok, sokkal kevesebbszer vagyok fáradt.”

Eszter a május 4-i Fitbalance-on műsort vezet ugyan, de elárulta, kíváncsi az előadókra és az edzésekre is. A rendezvényen kortól és nemtől függetlenül mindenki talál majd hozzá közel álló programot, aki szeretne fiatal, fitt és egészséges lenni.