Jason Momoa a való életben is Aquaman lett

2019. október 01.
Jason Momoa olyannyira komolyan veszi környezetvédő misszióját, hogy az ENSZ klímavédelmi konferenciáján is felszólalt a Föld óceánjainak védelmében. Az Aquaman sztárja sorsfordító pillanatnak élte meg az eseményt.

Hawaii és más szigetek szószólójaként jelent meg Jason Momoa New Yorkban, az ENSZ székházában tartott klímavédelmi csúcstalálkozón. “Sorsfordító pillanat volt, igazi megtiszteltetés, hogy a Csendes-óceáni szigeteket és Hawaii-t képviselhettem az ENSZ-ben. Fantasztikus csapat és támogató rendszer kellett hozzá, hogy létrejöhessen egy ilyen alkalom. Mélységesen hálás vagyok a feleségemnek, a gyermekeimnek és az édesanyámnak” – írta közösségi oldalán az Aquaman 40 éves sztárja.


Jason Momoa a beszédét is megosztotta , hogy azok is elolvashassák, akik nem tudták élőben meghallgatni “nagyon őszinte és cukormázmentes beszédemet, mely egyenesen a szívemből jött ”. A színész úgy gondolja, hogy nem teszünk meg globális szinten minden erőfeszítést, hogy megfordítsuk a klímakrízist, és ez nem folytatódhat így tovább. “Meg kell változnunk, most” – nyomatékosította mondanivalóját Momoa. “A bolygónk jövőjéért, Óceánia szigeteiért. Jönnek a változás hullámai. Aloha” – tette hozzá. Emellett a színész beszédében sürgette az ENSZ klímacsúcsra delegáltakat, hogy védjék meg a bolygónk vizeit és a szigeteket, melyeket a tengerszint emelkedése miatt pusztulás fenyeget.

“Mi, a szigetországok és az óceánpartokon élő közösségek vagyunk a környezeti krízis frontvonalában. Egész szigeteket nyel el a tenger amiatt a hatalmas mértékű szén-dioxid kibocsátás miatt, amit a fejlett világ országai produkálnak” – mondta Momoa. “Ha a frontvonal elpusztul, végünk. Nem lehet visszacsinálni” – vázolta a borús jövőképet.


Nem ez volt az első megmozdulása a színésznek a környezet védelmében. Egy hónappal ezelőtt Momoa a CNN-nek beszélt arról, hogy támogatja a hawaii emberek szent hegyére, a Mauna Kea nyugvó vulkánra tervezett teleszkóp építésének megakadályozását. “Olyan ez, mint a köldökzsinór a földünkhöz” – mondta a színész a Mauna Keáról. “Ha a Hawaii-szigetekre gondolunk, biztosan eszünkbe jut. Számunkra ez a legszentebb hely. Hívják a Föld köldökének is. Ez az otthonunk születési helye” – magyarázta el a színész, miért olyan fontos számára a Mauna Kea, és hogy megakadályozza a teleszkóp létesítését. Momoa egyből csatlakozott a tüntetőkhöz, amint meghallotta, mit terveznek szülőföldjén. “Még 2015-ben kezdődött, amikor hallottam a híreket. Ez az otthonom. Hawaii vagyok, ez a nemzetiségem. Ami ott történt, nem helyes, és fel akartam rá hívni a figyelmet. Odautaztam, hogy találkozhassak mindenkivel, azóta pedig a küldetésemnek érzem, hogy ne csak a Mauna Kea ügyében, hanem más környezetvédelmi problémákban is, melyek az óceániai világot érintik, felhívjam a világ figyelmét arra, hogy muszáj tennünk valamit” – mondta Momoa.

Fotó: Getty Images, Profimédia/Red Dot