Harry herceg anyja nyomdokaiba lépett a taposóaknák elleni harcban

2019. október 02. |

Sok ikonikus fotó készült Diana hercegnőről, de az egyik leghíresebb minden bizonnyal az, amelyiken egy angolai aknamezőn lépked. Harry herceg most megidézte édesanyja szellemét, és afrikai körútján ellátogatott ugyanarra a területre, melyet azóta sem tisztítottak meg a taposóaknáktól.

1997-ben készült Diana hercegnőről az a híres fotó, melyen testpáncélt és rostélyos sisakot viselve sétál keresztül egy angolai aknamezőn. A hercegnő a Halo Trust jótékonysági szervezet képviseletében igyekezett felhívni a figyelmet a taposóaknákra, hiszen ez a szervezet azt tűzte ki célul, hogy segít a háborús konfliktus sújtotta országoknak az újjáépítésben, különös tekintettel az elaknásított területek megtisztítására, hogy így mentsenek életeket.


A Diana halálát követő években fia, Harry herceg is számos alkalommal dolgozott együtt a Halo Trust-tal. Nem volt ez másképp mostani angolai útján sem, amikor a feleségével, Meghan Markle-lel és fiával, Archie-val a dél-afrikai régióba tett körútján maga is ellátogatott az egyik angolai aknamezőre, és a jótékonysági szervezet védőöltözetében édesanyjához hasonlóan végigsétált rajta.


Nem ez az első alkalom, hogy Harry herceg egy elaknásított területre látogat. A mozambiki Cahora Bassára is tett hasonló utat 2010-ben, ám ez az angolai vizit édesanyja történelmi pillanata miatt sokkal különlegesebb az eddigieknél. A Halo Trust felidézte, hogy Diana hercegnő látogatása mekkora nemzetközi figyelmet hozott a taposóaknák ügyének, és nem sokkal a hercegnő utazása után alá is írták a taposóaknák betiltásáról szóló ottawai egyezményt.

Több mint két évtizeddel később Harry herceg folytatja a küzdelmet, hogy világszerte betiltsák a gyalogsági aknák alkalmazását, hiszen több nagyhatalom a mai napig nem csatlakozott még az egyezményhez. Az eseményen készült fotók azt a szoros kapcsolatot is megmutatják, ami a herceg és édesanyja között a mai napig tetten érhető, például az Afrikáért és az afrikai emberek iránt való mély elköteleződésükben. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok