Epres Panni: „Nem kell mindent a lelkünkre venni”

2019. október 12.
Novemberi lapszámunk címlaplányai igazi kortalan nők. Epres Panni, Osvárt Andrea, Vámosi Viktória és Lukács Gabi, a ’90-es évek legszebb magyar topmodelljei, akiket az elmúlt időszakban más szerepben ismerhettünk meg. Nemrégiben visszatértek a klasszikus modellszerephez, és bekerültek egy vezető magyar modellügynökség portfóliójába. Negyvenen túl is irigylésre méltóan jól néznek ki. Kíváncsiak voltunk arra, hogy Epres Panni hogyan éli meg az idő múlását, és tesz-e valamit az öregedés nyomainak szépítése érdekében. 

Hogyan indul számodra egy ideális reggel?

Reggel korán kelek, előbb, mint a család. Így van bőven időm elkészülni, nem kell rohannom, nem esik szét már az elején a napom. Nyugalmat ad, ha reggel nem szól hozzám senki, elmerülhetek a gondolataimban. Jó érzéssel tölt el, ha a gyerekeknek megspórolok még egy kis alvásidőt: amire felébrednek, a ceruzák ki vannak hegyezve, a ruháik elő vannak készítve.

Ha le kell adnod néhány kilót, a fogyókúrát vagy a testmozgást preferálod? Van valami jól bevált recepted a fogyáshoz?

Szerencsés alkatom van, ha érzek magamon egy kis felesleget, néhány nap odafigyeléssel azonnal lemegy rólam. Főleg a lisztmentes étkezés segít sokat. Ha sikerül hetente háromszor elmenni futni, az is jól karbantart. Reggel futóruhában viszem a gyerekeket az iskolába, utána irány a Margitsziget.

Mennyire zavarnak a ráncaid? Mit teszel ellenük?

A ráncok kevésbé zavarnak, szerintem kifejezetten szépek tudnak lenni, a szemem alatti táskákkal viszont kevésbé tudok kibékülni. Egyelőre alvással és kozmetikumokkal próbálok tenni ellenük. Megfigyeltem magamon, ha este kevesebb folyadékot iszom, reggel nem látszódnak annyira. Eddig még nem vettem a bátorságot, hogy külső segítséget kérjek az eltüntetésükhöz.

Ki a példaképed a korosabb nők közül, akihez szívesen hasonlítanál idősebb korodban?

Nekem első sorban azok az idősebb nők tetszenek, akik nem változtattak az arcuk vonásain. Szerintem nem jó, ha egy 60 körülő nő hirtelen annyira megváltozik, hogy nem lehet felismerni a régi énjét. Tudom, hogy Hollywoodban mindenki csináltat valamit az arcával, az a jó, ha valakin ez nem feltűnő. Annette Bening színésznő, aki a Csodálatos Júlia című filmben játszott, talán ilyen.

Mit ajánlanál a fiatal magyar lányoknak, akik most szeretnének modellkarriert kezdeni?

Akik a modellkarriert választják, azoknak néha félre kell majd tenniük az önérzetüket – de a méltóságukat nem. Meg kell szokniuk kezdő modellként, hogy a stábon belül ők a legutolsók a sorban. Főleg, ha külföldön dolgoznak, ahol senkit sem érdekel, honnan jöttél, ki vagy. A divatvilág nagyon stresszes terület, nem kell mindent a lelkükre venni.

 Mi volt a legszebb emléked a modellkarriered során?

Az életem alakulásában óriási szerepe van a szakmámnak, rengeteg emlékkel. Az egyik legszebb az, amikor a férjem és a gyerekek még láthattak kifutón. Nem volt sok ilyen alkalom, de emlékszem, micsoda döbbenet volt a gyerekek arcán, amikor először megláttak a reflektorfényben. Egyszer, amikor véget ért a bemutató, és én kijöttem hozzájuk a backstage-ből, az akkor ötéves fiam megfogta az arcomat, és azt súgta nekem: „Mama, olyan szép vagy, mint a világ.”

A novemberi Marie Claire-ben olvashatsz még Panniról!

És íme novemberi lapszámunk mini változatának címlapja!

 

Fizess elő te is a Marie Claire-re ITT!

Fotó: Emmer László