Vámosi Viktória: „Ami a ráncokat illeti: barátkozgatunk”

2019. október 13.
Novemberi lapszámunk címlaplányai igazi kortalan nők. Epres Panni, Osvárt Andrea, Vámosi Viktória és Lukács Gabi a ’90-es évek legszebb magyar topmodelljei, akiket az elmúlt időszakban más szerepben ismerhettünk meg. Nemrégiben visszatértek a klasszikus modellszerephez, és bekerültek egy vezető magyar modellügynökség portfóliójába. Negyvenen túl is irigylésre méltóan jól néznek ki. Kíváncsiak voltunk arra, hogy Vámosi Viktória hogyan éli meg az idő múlását, és tesz-e valamit az öregedés nyomainak szépítése érdekében.

Mi lehetne a reggeli mantrád, hogy jól induljon a nap?

Emlékeztetem magam, hogy mi az, ami igazán fontos az életemben. Elmondom magamnak, hogy erős és egészséges vagyok, szeretve vagyok, és mindenem megvan, amire a céljaim eléréséhez szükségem van. Arra is emlékeztetem magam, hogy figyeljek a megérzéseimre, és higgyek abban, hogy amit valaki már megcsinált, azt én is meg tudom csinálni.

Ha le kell adnod néhány kilót, a fogyókúrát vagy a testmozgást preferálod? Van valami jól bevált recepted a fogyáshoz?

Én az életmódváltásban hiszek. Különösen 40 éves kor felett. Látom azokon az embereken, akikkel táplálkozásterapeutaként dolgozom, hogy ha valaki egészségtelenül táplálkozik, abból nem tudja „kiedzeni” magát. Szerintem az egészséges testsúly eléréséhez és fenntartásához ugyanolyan fontos a rendszeres testmozgás, mint az egészséges étrend. Sajnos nincs csodareceptem.

Mennyire zavarnak a ráncaid? Mit teszel ellenük?

Elég vékony és érzékeny bőröm van. Három évvel ezelőtt kipróbáltam a drakulaterápiát (PRP), és nagyon sokat javított a bőröm minőségén. Azóta évente egyszer-kétszer biztosan elmegyek egy ilyen kezelésre. Reggelente pedig vagy a kávémba, vagy pedig a müzlimbe, zabkásámba teszek kollagénalapú táplálékkiegészítőt. Ami a ráncokat illeti: barátkozgatunk. Gyakran kell emlékeztetem magam, hogy ők is a részeim, az élet részei. Aki ezt nem tudja elfogadni, és kontroll nélkül próbálkozik az eltüntetésükkel – a sztárvilágban láttunk már effélét –, elég veszélyes területre tévedhet. Mivel sokféle tényező játszhat szerepet a kialakulásukban (például a túlzott cukor-, finomítottszénhidrát-fogyasztás, a dohányzás, az alkohol, a túl sok napozás) igyekszem tudatosan úgy élni, hogy ezeket a tényezőket amennyire lehet, minimalizáljam.

Ki a példaképed a korosabb nők közül, akihez szívesen hasonlítanál idősebb korodban?

Meryl Streep például ilyen. Hiteles, önazonos, minden korban valódi, örök nő, akit hihetetlen harmónia és érzékiség leng körül. Vagy Maye Musk. Ő is abszolút hiteles, dinamikus és vagány.

Mit ajánlanál a fiatal magyar lányoknak, akik most szeretnének modellkarriert kezdeni?

A mai kezdő fiatal lányok szerintem teljesen másként tudnak érvényesülni, teljesen más karriert futnak be, mint a ’90-es, 2000-es évek sztármodelljei. Nincs egyszerű dolguk. A mai divatvilág egyik legfontosabb adatbázisa az Instagram. A mai fiatal lányoknál fontos lehet, hogy meg tudják jegyezni őket, hogy legyen egy önazonos, fenntartható és folyamatosan, kreatívan megújulni tudó online jelenlétük. Legyen ezekben a profilokban valami kreatív tartalom, dinamika, akár videó akár állókép, ami a szépsége mellett azt is megmutatja, milyen lehet vele együtt dolgozni. Mennyire aktív, energikus, és hogyan tudja majd hatékonyan reklámozni a márkát a saját köreiben. Sok válogatáson látom, hogy az ügyfél kifejezetten kíváncsi az Instagram-oldalakra.

Mi volt a legszebb emléked a modellkarriered során?   

Egy Hermès kampányfotózás Nyugat-Írországban, Tourmakedy-ben. Ezt akkor, frissen elkerülve Budapestről kicsit úgy éltem meg, hogy ennél messzebb már nem juthatok majd. Amerre a szem ellátott, minden csupa zöld volt, tízpercenként esett az eső, utána kisütött a nap, az égen dupla szivárvány tűnt fel, én pedig egy gyönyörű piros ruhában álltam a semmi közepén. Szürreális élmény volt.

Fotó: Emmer László

novemberi Marie Claire-ben olvashatod interjúnkat Vikivel!

És íme novemberi lapszámunk mini változatának címlapja!

Fizess elő te is a Marie Claire-re ITT!