Osvárt Andrea: „Színésznőként vágyom arra, hogy ne csak a jó nő szerepeket osszák rám!”

2019. október 14.
Novemberi lapszámunk címlaplányai igazi kortalan nők. Epres Panni, Osvárt Andrea, Vámosi Viktória és Lukács Gabi a ’90-es évek legszebb magyar topmodelljei, akiket az elmúlt időszakban más szerepben ismerhettünk meg. Nemrégiben visszatértek a klasszikus modellszerephez, és bekerültek egy vezető magyar modellügynökség portfóliójába. Negyvenen túl is irigylésre méltóan jól néznek ki. Kíváncsiak voltunk arra, hogy Osvárt Andrea hogyan éli meg az idő múlását, és tesz-e valamit az öregedés nyomainak szépítése érdekében.

Hogyan indul számodra egy ideális reggel?

Szeretem átmozgatni a testem: egy nagy nyújtózkodás, pár napüdvözlet, néhány jógagyakorlat. Utána jöhet egy finom csésze kávé. Ha legkésőbb kilenc órára végzek mindezzel, frissen és energikusan kezdem a napot.

Ha le kell adnod néhány kilót, a fogyókúrát vagy a testmozgást preferálod? Van valami jól bevált recepted a fogyáshoz?

Mostanában már engem is érint a kérdés. Az utóbbi időszakban a produceri munkámnak köszönhetően többet ülök, ezért felcsúszott rám három felesleges kiló. Amikor észreveszem, hogy egy-egy nadrág elkezd szorítani, esténként kihagyom a vacsorát. Próbálok még többet mozogni, mivel a jóga nem elég a fogyáshoz – mellé valami intenzívebb mozgásformát is választok. Személyi edzőhöz vagy pilatesórára járok, nyaranta pedig futni szoktam. Hétköznap figyelek arra, hogy a napi 10 000 lépés meglegyen, ezt lépésszámlálóval mérem.

Mennyire zavarnak a ráncaid? Mit teszel ellenük?

Vigyázok arra, hogy minél jobban késleltessem az öregedés folyamatát, ezért igyekszem legalább nyolc órát aludni naponta. Szerintem ez a legjobb ránctalanító módszer. Figyelek arra is, hogy milyen krémeket viszek fel az arcomra, minden nap mást használok. Tisztítás, tonik, radírozás, szérum, esszencia, hidratálás és havonta egyszer kozmetikai kezelés – általában ezek vannak benne az arcápolási rutinomban. Ugyanakkor színésznőként vágyom arra, hogy ne csak a „jó nő” szerepeket osszák rám, szeretnék megviselt arcú, leharcolt drámai karaktereket is játszani. Nem viszem túlzásba a ráncok elleni harcot, nem varratom fel, nem töltetem fel őket. Az arany középutat választom.

Ki a példaképed a korosabb nők közül, akihez szívesen hasonlítanál idősebb korodban?

Engem azok a színésznők inspirálnak, akik a kilencvenes években is már sztárok voltak. Andie MacDowell, Demi Moore, Jennifer Aniston… de még Sharon Stone-t is ide sorolnám. Akik úgy tudtak öregedni, hogy szinte ugyanolyan fiatalnak néznek ki, mint fénykorukban. Én rajtuk nem érzem, hogy nem lennének kibékülve a korukkal. Azt látom, hogy tudatos életmódot folytatnak, és az Amerikában oly híres self care-t, azaz öngondoskodást magas szinten művelik. Figyelnek arra, mit esznek, mennyit mozognak, eljárnak orvosi szűrővizsgálatokra, költenek magukra.

Mit ajánlanál a fiatal magyar lányoknak, akik most szeretnének modellkarriert kezdeni?

 Nagyon megváltozott ez a szakma azóta, hogy közel húsz évvel ezelőtt abbahagytam a modellkedést. Szerintem az a recept ma is működik, hogy valaki az egyetemi tanulmányai mellett modellkedik. Én is ezt csináltam. A modellmunka rugalmas, és viszonylag jól lehet keresni vele. Bátorítok mindenkit, hogy próbáljanak szerencsét külföldön, ez egy nagyon jó lehetőség megismerni más országokat, kultúrákat.

Mi volt a legszebb emléked a modellkarriered során?

Nagyon szeretek utazni, felfedezni különböző országokat. Egyik legkedvesebb emlékem egy thaiföldi fotózáshoz köt. A dzsungelben volt a szállásunk, egy ablaktalan bungalóban, félelmetes körülmények között aludtunk. A falból kilógott egy cső, abból hideg víz folyt, gyíkok mászkáltak a falon, reggelre pókháló volt az ablak helyén. Oly annyira meg voltunk rémülve a kolléganőmmel, hogy csak altatóval tudtunk elaludni. Reggel viszont a dzsungel állatainak a hangjára ébredtünk, ami fantasztikus élmény volt. Az egyhetes munka alatt teljesen összeolvadtunk a természettel, megismertük Thaiföld igazi arcát. Ezt is a modellmunkámnak köszönhetem.

Fotó: Emmer László

novemberi Marie Claire-ben olvashatsz még Panniról!

És íme novemberi lapszámunk mini változatának címlapja!

 

Fizess elő te is a Marie Claire-re ITT!