Emilia Clarke-ot meglepte, hogy a Trónok harca tényleg előzménysorozatot kap

2019. november 01.
Nemcsak a rajongókat, de Emilia Clarke-ot is meglepte, hogy valóban előzménysorozatot kap a Trónok harca. Ám nem azt, amelyre mindenki készült.

Bár többször felröppentek a pletykák azzal kapcsolatban, hogy az HBO előzménysorozatot forgatna a Trónok harcához, ám eddig végül mindig dugába dőltek a tervek. Pedig Naomi Watts főszereplésével idén már egy teljes pilot epizódot leforgattak Észak-Írországban, ám a csatorna ezt végül elkaszálta. A Targaryen-házról szóló sorozat viszont most biztosnak látszik, Emilia Clarke pedig teljesen meglepődött.


“Nagyon meglepett a hír. A show már rég véget ért, és ugyan hallottunk az előzményekről szóló híreket, ám semmi konkrétabbat arról, hogy kiről és miről szólna, így egyszerűen nyugtáztuk csak” – magyarázta a 33 éves színésznő, akit legközelebb egy hamisítatlan karácsonyi filmben, a Last Christmas-ben láthatunk. “Nem úgy tűnt, hogy ez mostanában bekövetkezik” – tette hozzá.

Csupán órákkal azután, hogy bejelentették, a Naomi Watts-féle előzménysorozat törlését, az HBO nyilvánosságra hozta, hogy más terveik vannak: hétrészes sorozatot rendeltek a Targaryen-házról, mely George R.R. Martin Tűz és vér című, a Targaryenek történetét elmesélő korábbi könyvén alapszik. 

Az előzménysorozat címe várhatóan House of the Dragon lesz, a forgatókönyv megírásában pedig Martin és Ryan Condal vesz részt. A sorozathoz készített pilotot az a Miguel Sapochnik rendezte, aki már a Trónok harcában is számos epizódot jegyzett korábban.  “A sorozatban a Targaryen-ház eredetére koncentrálunk és Westeros korai napjaira” – mondta Casey Bloys, az HBO programigazgatója, mikor bejelentette az előzménysorozat forgatását. A sorozat 300 évvel az Emilia Clarke által alakított Khaleesi előtt játszódik majd, így a színésznő nagy valószínűséggel nem szerepel majd az új sorozatban.

Fotó: Getty Images