Joaquin Phoenix a díjátadóról egyenesen a vágóhídra ment

2020. január 24.
Joaquin Phoenix a SAG-díjátadón is elnyerte a legjobb férfi főszereplő díját. Ám ahelyett, hogy valamelyik buliba ment volna a gála után, állatvédő aktivistákhoz csatlakozott egy vágóhídnál, hogy malacokat mentsen.

“Az embereknek tudniuk kell az igazságot” – mondta Joaquin Phoenix a SAG-díjátadó után, mikor megjelent az állatvédő aktivisták között egy vágóhídnál. A 45 éves színész ismét megnyerte a legjobb férfi főszereplő díját a Joker című filmben nyújtott alakításáért, ám a Shrine Auditoriumból nem egy partira vezetett az első útja.


Miután elhagyta a színpadot és a gála helyszínét, a Farmer John Clougherty Packing nevű Los Angeles-i húscsomagoló vállalat vágóhídjánál csatlakozott az aktivistákhoz, hogy demonstráljon és inni adjon a malacoknak.

“Mindenhol a farmon nevelkedő boldog állatok képét sulykolják belénk, a hústároló dobozoktól az éttermeken át a reklámokig – ám ez hazugság” – mondta Joaquin Phoenix. “Az embereknek tudniuk kell az igazságot. Úgy gondolom, nekünk, akik látjuk, valójában mi folyik itt, kötelességünk ezt közszemlére tenni. Ezért vagyok én most itt” – tette hozzá a színész.

Joaquin Phoenix nem először használja ki a 2020-as díjátadó-szezonban a díjak miatt ráirányuló figyelmet arra, hogy a környezetvédelem érdekében szólaljon fel. A Golden Globe-on erőteljes beszédben hívta fel a figyelmet a klímaváltozásra, majd kijelentette, hogy az összes díjátadón, amin idén részt vesz, ugyanazt a szmokingot viseli majd, hogy ezzel is kevesebb szemetet termeljen. A Golden Globe után részt vett Jane Fonda washingtoni klímatüntetésén, ahol le is tartóztatták.

Forrás: People
Fotó: Getty Images