Selma Blair idén nem tudta megismételni a tavalyi Oscar-tündöklését

2020. február 13.
Nevezhetjük a tavalyi Oscar-díjátadó hősének Selma Blairt, aki a Vanity Fair által rendezett estélyre vonult be ragyogó esélyi ruhában, kezében botjával, miután nem sokkal az esemény előtt hozta nyilvánosságra: szklerózis multiplexben szenved. Egy év leforgása alatt sajnos rossz irányba változtak a dolgok, és a színésznő az idei Oscart otthonában töltötte.

Mindenféle pompa és csillogás nélkül, betegségéből lábadozva töltötte az idei Oscar-díjátadót Selma Blair. Tavaly minden szem a 47 éves színésznőre szegeződött, aki lenyűgöző estélyi ruhában, bottal a kezében vonult be a Vanity Fair bulijára, ezzel is biztosítva a külvilágot arról, hiába a gyógyíthatatlan betegség, a szklerózis multiplex, nem adja fel. Közösségi oldalára posztolt felvételt róla, hogy telt az idei Oscarja.


“Ez van, beteg vagyok. Se fény, se csillogás. Vannak viszont hosszú éjszakák, szinte minden éjjel. Az izmaim az arcomban és a nyakamban görcsösen húzódnak össze. Olyan szorosan, hogy egyszerűen nem tudom kinyújtani, pedig három órája próbálom a földön fekve” – számolt be Selma Blaire, milyen küzdelmet folytat a szklerózis multiplex-szel. Ráadásul a Hellboy színésznője elkapta a gyomorinfluenzát is, ami tovább rontott a helyzetén.

View this post on Instagram

This is the thing. I feel sick. This is what happens. There is no bright light of glamour. Of course. It is long nights. Almost all nights. My muscles in my face and neck are in spasm. Or so tight I can’t even find a way to stretch. And I have been trying for three hours. On the ground stretching. I have had the stomach flu. Thanks Arthur! And I am even more sideways now. For now. But I am not killed by it. I am strong enough not to be taken down any more than the average bear. That’s great news. Excellent reassurance. I recover. I stepped wrong last week. In the street. I don’t remember it happening. Or the pain. I was told. And my ankle is sprained and it makes me feel even more fragile. A simple ankle sprain. And I am lucky on a million counts. I know. And I am still feeling alone and vulnerable and scared about the future as a single mom. I’m not dying any more than anyone. I am just hurting. It feels like I am just breaking down. So there’s a truth to give to anyone else feeling this way. It’s just miserable. And scary. To feel unwell. I am so sorry. This is just me to you. In the early hours of the morning. Cause I don’t know what else to do and I want so much to do better. May the silver lining surround us all. And guide us out of the darkest. Thank you all for being the biggest loves. I am in a slow time. I need to recover. I want to recover. And I don’t know what that even really means. 💛. I send you all a reassuring warmth. We all need it. #receivership

A post shared by Selma Blair (@selmablair) on

Szerencsére Blair úgy érzi, elég erős ahhoz, hogy leküzdje a betegségeket, beleértve azt a bokaficamot is, mely alapbetegsége miatt érte nemrég. “Múlt héten rosszul léptem az utcán. Nem emlékszem rá pontosan, mi történt, a fájdalomra sem. Csak még törékenyebbnek érzem magam tőle” – írta a színésznő az esetről. Bár tudja, hogy állapota javulhat, Selma Blair jelenleg nagy fájdalmakkal küzd. “Szerencsés vagyok. Ám most egyedül érzem magam, érzékeny vagyok és félek a jövőtől, hiszen egyedülálló anya vagyok. Nem haldoklom jobban, mint más. Csak fáj. Mindenki, aki hasonló dolgokon megy át, nincs egyedül azzal a tudattal, hogy ez félelmetes és nyomorúságos érzés. Rossz érzés” – mondta a színésznő.

2018 októberében tudta meg a szklerózis multiplex diagnózisát Selma Blair, ezután 2019 februárjában jelent meg először a nyilvánosság előtt az Oscar-díjátadót követő Vanity Fair partin. Az azóta eltelt egy évben a színésznő számos kezelést kapott betegségére, ám kevés bizonyult hatásosnak ezek közül. Ezek közül a két sikeresebb terápia az őssejttranszplantáció és az azt megelőző kemoterápiás kezelés volt, mely „újraindította” a színésznő immunrendszerét. Selma Blair saját bevallása szerint rögtön jobban érezte magát a kezelések után, ám még további várakozásra van szükség, hogy kiderüljön, valóban hatásos volt-e a terápia. “Nem beszéltem erről eddig túl sokszor, mert a puding próbája az evés, az én pudingom pedig egyelőre inkább csak egy tál katyvasz. Nem akarom megrémíteni az embereket” – vallotta be a színésznő. 

Forrás: People
Fotó: Getty Images