Oscar 2020: sztárok, akik anyukájukkal érkeztek

2020. február 12.
Minden évben vannak, akik édesanyjukkal érkeznek az Oscar vörös szőnyegére, ám idén mintha a szokásosnál is többen tettek volna így. Van viszont valaki, akit tizenöt éve mindig anyukája kísért, ám idén megtörte a hagyományt, és barátnőjével érkezett.

A színészek életében hatalmas esemény az Oscar-díjátadó, így nem meglepő, ha a hozzájuk legközelebb álló személlyel, az édesanyjukkal akarják megosztani a felemelő pillanatokat. Idén is rengeteg híresség érkezett az édesanyjával, ám voltak akik – szakítva az előző évekkel – anyukájuk helyett idén mással léptek a vörös szőnyegre. Sőt, voltak, akik ki is hagyták.

Charlize Theron
A 44 éves színésznőt a Botrány című filmért jelölték a legjobb színésznő díjára. Az Oscar-gálára Charlize Theron is édesanyjával, Gerda Maritz-cal érkezett, akivel beragyogták a vörös szőnyeget. Theron korábban úgy nyilatkozott, édesanyja sokat segít neki a két gyermeke nevelésében. “Eleinte mindent egyedül akartam megoldani, nem kértem segítséget, amire pedig nyilvánvalóan szükségem lett volna. Úgy éreztem, ha nem magam oldok meg mindent, rossz szülő vagyok” – mondta Charlize Theron. “Másodszorra megértettem, hogy boldogabb vagyok és a gyermekeim is boldogabbak, ha többször kérek segítséget. Megtanultam egyensúlyozni a dolgok között.”


Keanu Reeves
Sokan azt várták, hogy a Mátrix sztárja Alexandra Granttel érkezik a 2020-as Oscar-díjátadóra, akivel végre felvállalták évek óta tartó kapcsolatukat. Ám Keanu Reeves édesanyjával, Patricia Taylor jelmeztervezővel jelent meg az átadón. Tökéletes összhangban öltöztek fel: az 55 éves színész fekete szmokingot, míg 76 éves édesanyja fehér szaténkosztümöt viselt.


Laura Dern
A 2020-as Oscaron a Házassági történetben nyújtott alakításáért legjobb női mellékszereplőnek választott Laura Dern édesanyja mellett két gyermekét is magával hozta a ceremóniára. A 84 éves Diane Ladd, aki maga is színésznő, hihetetlenül gyönyörű volt a fekete nadrágkosztümben, ragyogó fehér hajával.


Saoirse Ronan
A 25 éves ír színésznőt a Kisasszonyokban nyújtott alakításáért jelölték a legjobb színésznő díjára – melyet végül Reneé Zellweger nyert el Judy Garland megformálásáért -, szintén édesanyjával, Monica Ronannel ülte végig a hosszú ceremóniát.


Joaquin Phoenix
Várható volt, hogy a 45 éves színész a Golden Globe, BAFTA, Critics’ Choice Awards és a SAG után bezsebeli az Oscart is a Joker főszerepéért, így nem meglepő, hogy édesanyját, Arlyn Phoenix-et is magával hozta a díjátadóra, hogy együtt örülhessenek a sikernek. Sőt, édesanyján kívül lánytestvérei, Rain és Summer, valamint utóbbi gyermekei is elkísérték menyasszonyán, Mara Rooney színésznőn kívül.


Akik idén nem hozták el anyukájukat
Bradley Cooper és Leonardo DiCaprio két olyan színész, akik filmjeiken túl híresek arról is, hogy a díjátadókra rendszersen édesanyjukkal érkeznek. Idén azonban mindketten megtörték ezt a hagyományt. A tavalyi év hatalmas robbanása után, ami a Csillag születiket övezte, Bradley Cooper nemes egyszerűséggel kihagyta a vörösszőnyeges bevonulást, és már csak a Dolby Theaterben, az Oscar-gála színhelyén kapták lencsevégre Brad Pittel vagy Reneé Zellwegerrel csevegve. (Ez utóbbi szintén hatalmas visszhangot keltett, hiszen a két színész kilenc évvel ezelőtt még egy párt alkotott, azóta pedig nem igazán találkoztak az Oscarhoz hasonló eseményeken. Ám láthatóan mindenféle neheztelés vagy tüske nélkül remekül mulattak együtt.)

Leonardo DiCaprio édesanyja helyett idén barátnőjét, Camila Morronét hozta magával az Oscarra. Erre tizenöt évvel ezelőtt volt példa utoljára, akkor a színész Gisele Bündchennel, akkori barátnőjével érkezett. Mindenki úgy véli, hogy a 45 éves színésznél ez egyértelműen annak a jele, hogy két év együttjárás után komolyra fordultak a dolgok közte és 22 éves modell párja között.

Forrás: Time, US Magazine, Harper’s Bazaar, Popsugar
Fotó: Getty Images