Jennifer Hudson érzelmes dalt adott elő Kobe Bryant tiszteletére

2020. február 17.
Megható előadással tisztelegtek a néhány hete helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant emléke előtt.

A tegnap este 69. alkalommal megrendezett NBA All Star-gálát a néhány hete elhunyt Kobe Bryant emlékének szentelték. Az eseményt az Oscar-díjas énekesnő, Jennifer Hudson nyitotta meg, aki az egykori kosárlabdasztár előtt tisztelegve elénekelte Bill Evans For All We Know (We May Never Meet Again) című dalát, miközben egy kivetítőn Bryant életéből mutattak képeket.

Kobe Bryant emlékére a szabályokon is változtattak

Hudson előadása után Magic Johnson lépett színpadra, aki egy érzelmes beszéddel emlékezett meg Kobe Bryantről. „Soha nem lesz még egy olyan kosárlabdázó, mint amilyen Kobe volt” – mondta Johnson, majd azt is kiemelte, hogy Bryant mennyire odaadó édesapa és férj volt.

De Bryant emlékére az All Star-gála szabályain is módosítottak. Az egyenként 12 perces első három negyed mindegyike 0–0-ról indult, a negyedik negyedhez érve viszont jött a változtatás: a játékidőt mérő órát kikapcsolták, és az összesítésben vezető csapat pontszámához hozzáadtak 24-et – Bryant mezszámára utalva. Ekkor időmérés nélkül folytatták a játékot a csapatok, és az nyert, amelyik előbb elérte a kitűzött pontszámot.

A Los Angeles Lakers kosarasa, LeBron James a tegnapi játék során Gianna Bryant emlékére a 2-es számú mezben lépett pályára, ezzel játszott ugyanis Kobe Bryant lánya, a balesetben szintén elhunyt 13 éves Gigi a korosztályos csapatokban.