Lena Dunham modellként debütált a londoni divathéten

2020. február 18.
Lena Dunham kifutóra lépett a londoni divathéten. A 16Arlington bemutatóján debütált modellként a színésznő és aktivista egy hozzá illően extravagáns szettben.

A 33 éves színésznő és aktivista arany levélmintás, piros szegélyű, A-vonalú ruhában, egy izgalmas szabású bőrkabátban, áttetsző fekete harisnyában és bokapántos cipőben lépett kifutóra a londoni divathéten. A 16Arlington divatcég kérte fel modellnek Lena Dunhamet, akinek vizes hatású avantgarde frizurát álmodott a fodrász a bemutatóra.


A divatcég társalapítója, Marco Capaldo olyan nőkkel kíván együtt dolgozni, akik valamilyen pozitív dolgot tettek a világért. „Számunkra fontos, hogy olyan nőkkel dolgozzunk, akik valóban inspirálnak minket minden nap. Ami megkülönbözteti ezeket a lányokat a többiektől, az az, hogy mindannyian valami pozitív dolgot tettek, hogy jobbá tegyék a világot” – mondta Capaldo a bemutató előtt. A leginkább flitteres és tollas ruhadarabokra specializálódott márka másik célkitűzése, hogy mindenféle testalkatú, magasságú és bőrszínű nő felvonuljon a kifutójukon.

„Lena Dunham rendkívül szenvedélyesen érdeklődik a divat iránt, ám nem veszi azt túl komolyan. Pont így érzünk mi is – tette hozzá a divatcég vezetője. – Már akkor tudtuk, hogy ő lesz számunkra a tökéletes modell, amikor meglett a show időpontja, és nagyon izgatott lett, miután egyeztettünk vele.”

2019 augusztusában, Quentin Tarantino filmjének, a Volt egyszer egy Hollywoodnak a londoni premierjén is már egy 16Arlington darabban jelent meg Dunham: egy aszimmetrikus, narancs színű, tollakkal díszített kreációt viselt.


„Ő saját magáért öltözik, nem másnak akar tetszeni. Szerencsések vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk egy ilyen erős nővel már a kezdetektől fogva. Lena az egyik legjobb példája annak, hogy a nők képesek jobb hellyé tenni a világot. Megtestesíti a lélek erejét és az intelligenciát” – mondta Marco Capaldo a a Csajok című sorozat író-rendező-színésznőjéről.

Forrás: People
Fotó: Getty Images