Kitől kapta el Károly herceg a koronavírust?

2020. március 25.
Károly herceg az első a brit királyi családban, akit koronavírussal diagnosztizáltak.

A walesi hercegen hétfőn jelentkeztek a koronavírus tünetei, és miután elvégezték nála a tesztet, annak pozitív eredménye lett.  Bár II. Erzsébet királynő fia, a 71 éves Károly pont a legveszélyeztetettebb korosztályba tartozik, az információk szerint jelenleg jól van. A Clarence-ház szóvivője a következőket közölte az állapotáról: „Enyhe tünetei vannak, de jól érzi magát, és továbbra is otthon dolgozik, ahogyan az utóbbi napokban is tette.”

Feleségét, Kamillát is tesztelték, ám az eredmények szerint ő nem kapta el a betegséget. A pár a skóciai balmorali kastélyban vonult házi karanténba.

Ezt olvastad már?

A közlemény szerint nem lehet megállapítani és visszakövetni, hogy mikor és ki fertőzhette meg Károlyt, mivel a herceg az elmúlt hetekben számos nyilvános eseményen vett részt. De például a hónap elején Albert monacói herceggel is találkozott, akit a találkozó után 8 nappal szintén koronavírussal diagnosztizáltak.

Károly pozitív tesztje hallatán sokan a királynő egészségéért kezdtek el aggódni, ám a hírek szerint Erzsébet jól van, és nincsenek tünetei. Fiával, Károllyal utoljára március 12-én találkozott, azóta pedig el is hagyta a  Buckingham-palotát, és férjével, Fülöp herceggel együtt a windsori kastélyban vonult házi karanténba.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images

Forrás: thesun.co.uk