J.K. Rowling és Harry Potter megmenti a karantént

2020. április 07.
J.K. Rowling olyan weboldalt mutatott be, amelyen a mágikus feladatokkal és tevékenységekkel szórakoztathatja magát minden karanténban rekedt Harry Potter-rajongó.

Nem volt ismeretlen a másoktól való elzártság és távolságtartás Harry Potter számára. Gondoljunk csak arra, hogy végtelen órákat töltött bezárva a lépcső alatti szekrénybe, és próbált láthatatlan maradni a Dursley-k elől, amikor csak lehetett. Most a varázslótanonc megalkotója, J.K Rowling visszahozta Harry Pottert, hogy segítsen átvészelni nekünk a kényszerű bezártság időszakát.


J.K. Rowling a Twitteren jelentette be, hogy elindult a Harry Potter at Home a WizardingWorld.com oldalon, amelyen a rajongók kvízeket, feladványokat oldhatnak meg, alkothatnak és cikkeket olvashatnak. Például lépésről lépésre bemutatják, hogyan rajzolhatunk cuki orrontó furkászt, online szókeresőben böngészhetjük ki a troll szót, és kézikönyvet is találunk ahhoz, hogyan álljunk neki életünkben először a Harry Potter-könyvek olvasásának. Még jobb, hogy hangoskönyveket is találunk, például a Harry Potter és a bölcsek kövét Stephen Fry tolmácsolásában.

Olvastad már?

Rowling a tanárok rendelkezésére bocsátotta a Harry Potter-kötetek általa felolvasott videováltozatait, hogy megoszthassák diákjaikkal, ha azt csak az iskola belső hálózatán, vagy más zárt videoplatformon teszik közzé.

Elsődleges célja a Harry Potter at Home-nak, hogy segítsen a gyerekeknek olyan elfoglaltságot nyújtani, ami intellektuálisan is kihívás számukra, ám természetesen nem kell iskolásnak lennünk ahhoz, hogy megoldjuk a feladványokat. „Mindenkinek jut hely a Griffendél kandallója mellett, vagy ha arra van szüksége, egy ölelés Mrs. Weasly-től” – mondta Rowling.

Az 54 éves írónő egyébként maga is tapasztalta két héttel ezelőtt a koronavírus tüneteit, bár őt nem tesztelték végül. Megosztotta viszont követőivel azt az orvos által javasolt légzéstechnikát is, amely nagyban segített tünetei enyhítésében.

Forrás: Variety, ET Online