Bárcsak nekünk is olyan életünk lehetne, mint Erzsébet királynő kutyáinak

2020. június 08.
II. Erzsébet kutyáinak ugyanúgy kijár a királyi bánásmód, mint a brit királyi család többi tagjának.

Nem titok, hogy II. Erzsébet királynő él-hal a kutyákért, egészen pontosan a corgikért. A legelső corgiját, Dookie-t még hétéves korában kapta, az elmúlt évtizedekben pedig több mint 30 kutyusnak volt a gazdája. A királynő 2015-ben döntött úgy, hogy nem tenyészti tovább a corgikat, mert nem akart kutyákat hátra hagyni a halála után. Az utolsó corgija, Willow 2018-ban halt meg, azóta Erzsébet mellett már csak két keverék kutyus maradt, Vulcan és Candy.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

Egy nemrég a YouTube-ra feltöltött videó szerint azonban Vulcannak és Candynek igazán nincs oka panaszra. A kisfilmet Darren McGrady, a Buckingham-palota korábbi séfje készítette, és arról mesél benne, hogy milyen különleges bánásmódban részesülnek a mindennapokban Erzsébet királynő kutyái.

„Amikor a palotába kerültem, nem számítottam rá, hogy a királynő kutyáit kell majd ellátnom. Azt gondoltam, hogy királyoknak, királynőknek és elnököknek kell majd főznöm. Végül persze nekik is főztem, ám az egyik legelső feladatom az volt, hogy a corgiknak minden nap friss ételt kellett készítenem. Saját menüjük is volt.”

McGrady 15 évig volt a palota séfje, és mint mondja, ez idő alatt olyan fogások kerültek fel a kutyusok étlapjára, mint a nyúlhús, a csirke, a máj, a marhahús, a káposzta vagy éppen a rizs.

De természetesen a királyi kutyák az étkezésen kívül is különleges bánásmódban részesülnek.

„Volt egy külön szoba a corgiknak, ahol a saját kis fonott kosárkájukban aludtak. Sőt, a kutyáknak két saját inasuk is volt, akiknek kifejezetten az volt a feladatuk, hogy a kutyákat gondozzák.”

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images