Amy Schumert bármikor felhívhatják a zaklatás áldozatai

2020. június 23.
Amy Schumer nyilvánossá tette az interneten mobilszámát, hogy bármikor felhívhassák azon kolléganői vagy bármely más szakmához tartozó nők, akik akik szexuális zaklatás áldozatai lettek.

Segélyvonallá tette telefonszámát Amy Schumer, hogy azon kolléganői – vagy bármely más szakmához tartozó nők – felhívhassák, akik egy férfi áldozatává váltak. Az amerikai komikust az a tapasztalat késztette erre a lépésre, amit a nőgyűlölő férfi kollégák felől maga is érzékelt.

A közösségi oldalán osztotta meg Schumer telefonszámát, és kérte kolléganőit és nőtársait, hogy hívják fel, ha szükségük van egy támogató beszélgetésre. A poszt azután született meg, hogy Joey Diaz és Joe Rogan amerikai komikusokkal kapcsolatban felmerült a nőkkel szembeni szexuális zaklatás vádja. 2011-ben történt a beszélgetés, amikor az 52 éve Joe Rogan azon nevetett, hogy az 57 éves Joey Diaz eldicsekedett neki azzal, legalább húsz nőt kényszerített már orális szexre. 

Amy Schumer a Twitter- és az Instagram-profiljára is kitette a posztot, amelyben felajánlja támogatását azoknak a kolléganőinek és természetesen más szakmát űző nőknek is, akiket hasonló inzultus ér. 

„Vannak remek férfiak. És vannak azok a férfiak, akik megalázzák és bántják a nőket és lányokat, mert úgy érzik, hatalmuk van, vagy mert amikor ők voltak annyi idősek, a lányok nem tehettek semmit. Mindegy, mi az oka, vagy mi volt. Figyelünk titeket, és összefogunk, nem fogadjuk el ezt a viselkedést, akár átlépitek a törvényesség határát, akár nem” – írta Amy Schumer posztjában

„A számom az adatlapomban található. Szolidaritással, Amy” – zárta bejegyzését a komikusnő, amire válaszul azonnal megérkeztek a támogató és üdvözlő kommentárok a rajongóktól és a követőktől. 

Joey Diaz és Joe Rogan videójának nyilvánosságra kerülése előtt nem sokkal a színész-komikus Chris D’Eliát vádolták meg azzal, hogy kiskorú lánnyal létesített szexuális aktust.

Olvastad már?

Forrás: Mirror
Fotó: Getty Images