Jennifer Hudson életrajzi filmje a lehető legjobbkor érkezik

2020. július 02.
A tavalyelőtt elhunyt legendás énekesnő, Aretha Franklin életéről szóló film nem is érkezhetne jobb időzítéssel a mozikba. Az előzetest látva Jennifer Hudson pedig lélegzetelállító lesz a soul királynőjének szerepében.

„Fel kell borítani a békét, amikor nem lelhetünk békére.” Még 2018-as halála előtt maga Aretha Franklin választotta ki a Respect című életrajzi film főszerepére Jennifer Hudsont. A legendás soulénekesnő pedig úgy tűnik, nem tévedett. Az életéről és karrierjéről szóló hollywoodi produkcióban az előzetes alapján tökéletes alakításra számíthatunk a Dreamgirls színésznőjétől.

A Respect (Tisztelet) Franklin tinédzserkorától követi végig az énekesnő karrierjét, amikor még édesapja templomának gospelkórusában énekelt, majd bemutatja, hogyan lett világhírű, miután lemezszerződést kapott az Atlantic Recordsnál a hatvanas években. 

Ám sokkal fontosabb, hogy a film erőteljesen fókuszál Franklin emberi jogokért folytatott munkásságára is. A Black Lives Matter tüntetések időszakában nem is lehetne időszerűbb egy ilyen életrajzi film és Franklin híres mondása: „Fel kell borítani a békét, amikor nem lelhetünk békére.”

A filmet az ünnepelt afroamerikai forgatókönyvíró, Tracey Scott Wilson jegyzi, aki leginkább a Foglalkozásuk: Amerikai című sorozatból lehet ismerős, a rendezője pedig a dél-afrikai Liesl Tommy, aki az első fekete nő, akit Tony-díjra jelöltek Brodway-rendezéséért. 

A Rescpect szereplőgárdája is lenyűgöző. Jennifer Hudson mellett Mary J. Blige, Queen Latifah, Titus Burgess és Forest Whitaker is feltűnik a filmvásznon. 

A film várhatóan 2021. január 15-én kerül a mozikba. Addig remélhetőleg még több előzetest is láthatunk a filmből. 

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images