Lucy Liu első amerikai kiállítására készül

2020. július 08.
Bár leginkább filmszerepeiről ismerjük Lucy Liut, a színésznő tehetséges festőművész és szobrász is, akinek első amerikai múzeumi kiállítását akár online is bejárhatjuk.

Faszobrok és festmények láthatók Lucy Liu Napa Valley Museumban megnyíló első kiállításán. Augusztus másodikától járhatjuk be akár virtuálisan is a Lucy Liu: Egyik dolog sem hasonlít másikra ezek közül (Lucy Liu: One of These Things is Not Like the Other) című tárlatát. A kiállítás ingyen megtekinthető, a múzeum csupán mindenkitől annyi adományt kér, amennyit adni szeretne, ezzel is támogatva a múzeum fennmaradását a koronavírus-járvány miatti nehéz helyzetben.

Lucy Liu faalkotásait és nagyméretű festményeit a sunga inspirálta. Ez a japán ukijo-e műfaj egyik változata, amely erotikus és szexuális témákat dolgoz fel, általában fadúcos formában. Lucy Liu korábbi műalkotásait is megtekinthetjük a kiállításon, így az Elveszve & Megtalálva (Lost & Found) névre keresztelt kollekcióját, amelyben talált tárgyaknak adott új formát a művész, így hozva létre műalkotását. A virtuális kiállításon emellett videókat is láthatunk az alkotási folyamatról, amelyeken Lucy Liu mesél inspirációjáról és a kreatív munkáról.

„Nagyon örülök, hogy együtt működhetek a Napa Valley Museummal, és megoszthatom munkámat az emberekkel. A művészet fontos része az életemnek, és gyermekkorom óta fejlődők benne. Segít kibontakoztatni a képzelőerőmet és a gondolkodási képességet” – mondta Lucy Liu arról, miért fontos számára a művészet. 

Tavaly a Szingapúri Nemzeti Múzeumban állította ki műveit Lucy Liu. Ott fotókollázsokat és az utcán talált eldobott tárgyakkal komponált könyveket rendezett tárlattá. „Otthont akartam találni az eldobott tárgyaknak. Mikor egy könyvbe kerültek, megtalálták a helyüket” – magyarázta a színésznő.

Lucy Liu kiállítása a Napa Valley Museumban augusztus 2-án nyílik.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Getty Images