Sztárok, akik műanyagmentesen élnek – Te is példát vehetsz róluk!

2020. július 09.
Adatok szerint a Föld óceánjaiba évente körülbelül 8 millió tonna műanyag hulladékot zúdítunk. A műanyagszennyezés korunk egyik legégetőbb problémája, amire az alábbi hírességek rendszeresen felhívják rajongóik figyelmét.

Moby

moby

A több mint 30 éve vegán Moby nemcsak az állatok jogaiért, de a környezetünk megmentése érdekében is rendszeresen felszólal. Egy korábbi Instagram-posztjában például ezt írta: „Az adatok szerint percenként egymillió műanyag palackot vásárolnak az emberek világszerte. Ha ezt így folytatjuk, 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal. Pedig valójában nagyon egyszerű lemondani a palackozott vízről. Használjatok helyette újrahasználható palackokat.”

Olvastad már?

Cody Simpson

Cody-Simpson

Miley Cyrus pasiját, Cody Simpsont nemrég választották meg az ausztrál WWF tiszteletbeli óceánügyi nagykövetének. Az ausztrál énekes egyik kedvenc hobbija a szörfözés, és mint mondja, már csak ezért is gyerekkora óta szívügye az óceánok védelme. A WWF nagyköveteként Cody első számú feladata, hogy megmutassa az embereknek, milyen fenntartható alternatívák léteznek az egyszer használatos műanyagok helyett.

William Shatner

William-Shatner

A kanadai színész néhány évvel ezelőtt szokott le a palackozott víz vásárlásáról, és több korábbi közösségimédia-posztjában a követőit is erre buzdította. „Látjátok, ez műanyag, és a műanyag rossz, ne vásároljátok. Ha én meg tudtam csinálni, ti is meg tudjátok.”

Gisele Bündchen

Gisele Bündchen

„Tudtátok, hogy évente 500 milliárd műanyag zacskót használunk el a Földön? Ezek nagy része aztán az óceánokban köt ki, és ezzel rengeteg hal, bálna és madár halálát okozzák. Ráadásul a műanyag egy része az ételeinkbe és az ivóvízbe is bekerül. A műanyag elárasztja az egész Földet, és ha nem teszünk ellen semmit, 2050-re több műanyag lesz az óceánokba, mint hal. Pedig valójában könnyű lenne tenni ellene. Használj műanyag helyett újrahasználható alternatívákat” – írta egy korábbi posztjában a modell.

Dr. Jane Goodall

jane-goodall

 

Nem meglepő, hogy Jane Goodall, a világhírű etológus és környezetvédelmi aktivista is kiáll a műanyagmentesség mellett. Goodall rendszeresen beszél a témáról, Twitter-követőinek pedig nemrég a a Sea2See fenntartható napszemüvegmárka termékeiről áradozott. A cég óceáni műanyagszemétből készíti napszemüvegeit.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images