Jennifer Grey ismét felhúzza a tánccipőt: folytatást kaphat a Dirty Dancing

2020. július 20.
Harminchárom év után kaphat az eredeti történethez lazán kapcsolódó folytatást a Dirty Dancing, amelyben Jennifer Grey is újra felhúzza a tánccipőit. Patrick Swayze hiánya azonban biztosan fájó lesz.

Új, a kilencvenes években játszódó táncos filmre kötött szerződést a Dirty Dancing főszereplője, Jennifer Grey. Nem csoda, ha a rajongók máris a kultikus romantikus film folytatásaként tekintenek az új produkcióra.

Az eredeti Dirty Dancing ikonikus befejező jelenete után sokan várták a folytatást az eredeti főszereplőkkel. A 60 éves Jennifer Grey most a Lionsgate produkciós céggel jelentett be együttműködést egy egyelőre cím nélküli táncos mozira, amelynek főszereplője és executive producere is lesz egyben. A Lionsgate rendelkezik a Dirty Dancing disztribúciós jogaival is, így nem alaptalan a várakozás, hogy valamilyen szinten és formában kapcsolódik majd az új produkció az 1987-es klasszikushoz.

A Dirty Dancing 1963-ban játszódik a Catskill-hegységben, az új film pedig a kilencvenes évekbe repít majd vissza. Jennifer Grey a filmben Frances „Baby” Housemant alakította, és vált ismertté. A többszörösen díjnyertes alkotásban Patrick Swayze alakította Johnny Castle-t, a tánctanárt, akivel egymásba szerettek. A mindenki által imádott színész 2009-ben hunyt el hosszú, a hasnyálmirigyrákkal folytatott küzdelem után, így hiánya biztosan hatalmas űrt okoz majd az új produkcióban is a rajongóknak, mindenki kíváncsian várja, hogy oldják meg ezt a helyzetet az alkotók.

Jennifer Grey korábban időről időre tagadta, hogy bármilyen Dirty Dancing-franchise-ban vállalna szerepet, ám úgy tűnik, 33 év után végre eljött az idő, hogy újra leporolja a tánccipellőit. 

Az első film 218 millió dollárt hozott a készítőiknek világszerte, ami hatalmas siker, tekintve hogy a produkciós költségek csupán 5 millió dollárba kerültek. A Dirty Dancinggel emellett bezsebeltek egy Oscar- és egy Golden Globe-díjat a legjobb eredeti filmzenéért, a Frank Previte által komponált I’ve Had The Time of My Life-ért. Emellett Jennifer Gray egy Golden Globe-jelölést kapott Baby szerepéért. 

A színésznő jelenleg a Roseanne spin-off sorozatában tűnt fel vendégszereplőként, valamint a Grace Klinikában játszott. De úgy tűnik, Babyt valóban senki sem ültetheti a sarokba, és visszatér a tánchoz.

Olvastad már?

Forrás: Mirror
Fotó: Getty Images