Reese Witherspoon visszatér a gyökereihez

2020. május 20.
Reese Witherspoon volt a romantikus komédiák királynője hosszú-hosszú évekig, és bár azóta Oscar-díjas színésznővé érett, úgy tűnik, visszatér a gyökereihez. Két nagy filmhez is aláírta már a szerződést. Ám a Doktor Szöszi folytatására úgy tűnik, még várnunk kell.

Mielőtt drámai szerepekben is megmutatta volna tehetségét, a romantikus vígjátékok üdvöskéjeként tündökölt Reese Witherspoon. Az 1990-es évek második felében és a 2000-es évek elején a színésznő ezekkel a filmekkel szerzett nevet magának Hollywoodban. Nincs ember, aki ne ismerné (és szeretné) Doktor Szöszit, igaz?

Az Oscar-díjas alakítások (Nyughatatlan) és drámai sorozatszerepek (Hatalmas kis hazugságok, The Morning Show) után Reese Witherspoon úgy tűnik, visszatér a gyökereihez: két romantikus vígjátékot is aláírt a Netflix csatornával. Egyelőre csupán a filmek címét ismerjük (Your Place or Mine és The Cactus), azt még nem hozták nyilvánosságra, milyen karaktert alakít Witherspoon a filmekben.

A Your Place or Mine (Hozzád vagy hozzám?) történetének középpontjában két régi barát áll, akik megváltoztatják egymás életét, amikor egyikük úgy dönt, hogy elindul élete álmát valóra váltani, barátját pedig arra kéri, addig is figyeljen tinédzser fiára. A film Aline Brosh McKenna eredeti forgatókönyvén alapszik, aki egyúttal rendezőként is debütál. Reese Witherspoonon kívül a film producere Jason Bateman és Michael Costigan lesz.

Sarah Haywood hasonló című bestsellerét filmesítik meg a The Cactusszal. A könyvet tavaly nyáron Witherspoon már a könyvklubjában is ajánlotta, így nem meglepő, hogy részt vesz a filmváltozat munkálataiban is. A film középpontjában egy 45 éves nő váratlan terhessége, és ennek következményei állnak, a főszereplő életének megváltozása, a cseppet sem szokványos utazása, amelynek során megbirkózik azzal, amire egyáltalán nem számított.

A Doktor Szöszi harmadik részének forgatása sem elképzelhetetlen, ám az ezzel kapcsolatos megbeszélések még nagyon kezdeti fázisban járnak. A Vulture értesülései szerint a forgatókönyv megírására már megegyeztek Mindy Kalinggel és Dan Goorral (a Brooklyn 99 televíziós sorozat alkotóival), így ha szerencsések vagyunk, nemsokára Elle beveszi a Fehér Házat, remélhetőleg Reese Witherspoon főszereplésével.

Olvastad már?

Forrás: Marie Claire Australia, Vulture
Fotó: Getty Images