6 színésznő, aki Rachel szerepére pályázott a Jóbarátokban

2020. augusztus 01. |

Rachel Green neve ma már egyet jelent Jennifer Anistonnal. Pedig korántsem volt olyan egyértelmű, hogy végül ő kapja a szerepet. El tudjuk képzelni például, hogy a Jóbarátok Monicáját alakító Courtney Cox játssza Rachelt? Akár ez is előfordulhatott volna.

2004-ben ért véget az NBC ikonikus tévésorozata, a Jóbarátok, ám az iránta való lelkesedés az elmúlt tizenöt évben is töretlen. Sőt, új részeket forgatnak a rajongók legnagyobb örömére. Nehéz elképzelni a tévéshow-t az eredeti hat főszereplő nélkül, mégsem volt olyan egyértelmű, hogy végül velük indul majd a sorozat. A legnagyobb tolakodás pedig kétségtelenül Rachel Green szerepére volt, amelyet végül Jennifer Aniston kapott. De kivel kellett versenyeznie mindenki kedvenc pincérnőből lett divatszakértőjének szerepéért Anistonnak?

1. Téa Leoni

Manapság leginkább a CBS drámasorozatából, Az elnök embereiből ismerjük, ám Téa Leoni volt az NBC első számú jelöltje Rachel szerepére a ScreenRant szerint. Ám a színésznő elutasította a szerepet, helyette inkább a rövid életű The Naked Truth című vígjátéksorozatot választotta.

2. Jane Krakowski

Jane Krakowskit elsősorban A stúdió és az Alley McBeal című televíziós sorozat Jenna Maroney-jának szerepéről ismerjük, de a Netflix Unbreakable Kimmy Schmidt című komédiájában is szerepelt. Téa Leonihoz hasonlóan őt is meghallgatták Rachel szerepére, ám ahogy a színésznő később bevallotta, nem jutott túl messzire a válogatások során.

3. Tiffani Thiessen

A Saved by the Bell és a Beverly Hills 90210 sztárjaként Tiffani Thiessen is rajta volt a producerek listáján a Rachel Greent potenciálisan alakító színésznők között. Ám a színésznő szerint a kora miatt nem kapta meg végül a szerepet. „Túl fiatal voltam. Túl fiatal voltam a többiekhez képest” – mondta egy talk show-ban Thiessen, aki csupán 20 éves volt a Jóbarátok bemutatójakor, így valóban jelentősen fiatalabb volt a stáb többi tagjánál.

View this post on Instagram

I miss #lipstick Anyone else?

A post shared by Tiffani Thiessen (@tiffanithiessen) on

4. Lisa Whelchel

Lisa Whelchelt, a The Facts of Life színésznőjét, szintén meghívta a tévécsatorna a meghallgatásokra, sőt, egy pilot epizódot is forgattak vele. Annak ellenére azonban, hogy Whelchel szerint nagyon vicces volt az alaptörténet, mégis elutasította Rachel szerepét. Legnagyobb aggálya az volt, hogy a történet leginkább a szereplők szexuális élete körül forog.

5. Elizabeth Berkley

Elizabeth Berkley szintén a Saved by the Bellben szerepelt Thiessennel együtt, ám végül ő sem kapta meg Rachel szerepét Anistonnal szemben. Ami alapvetően jó dolog, hiszen ha nem így történik, valószínűleg sosem szerepel a Showgirls-ben.

6. Courtney Cox

A legmeglepőbb talán, hogy Rachel Green szerepét eredetileg Courtney Coxnak ajánlották fel. El tudjuk képzelni, hogy ő nem Monicát játssza?! A színésznő is így volt vele, így jelezte, hogy ő inkább a másik szerepre jelentkezne. Szerencsére a producerek is egyetértettek vele, így végül mindenki azt a szerepet kapta, amelyikben ma is ismerjük őket.

Olvass tovább!

Mi már olvastuk: A Jóbarátok-generáció

Mi már olvastuk: A Jóbarátok-generáció

Örülhetünk még ennél is jobban egy könyvnek? Különösen azokra gondolunk, akik már ezt a kérdést is automatikusan furcsa, Chandleri hangsúllyal mondták ki magukban. Itt a Jóbarátok-könyv.

Forrás: Mental Floss
Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok