Jennifer Anistont 16 év után ismét sorozatért jelölték Golden Globe-ra

2019. december 11.
A 2020-as Golden Globe jelöltjei között hirdették ki Jennifer Anistont. A színésznőt legutóbb a Jóbarátokért, 16 évvel ezelőtt jelölték a díjra. Januárban kiderül, ezúttal sikerül-e elnyernie.

Alex Levy megszemélyesítése a The Morning Show című sorozatban Golden Globe jelölést ért Jennifer Anistonnak. Illusztris társaságba került ezzel, mivel rajta kívül jelölték még Reese Witherspoont, akivel együtt játszik a sorozatban, Olivia Colemant a The Crownban nyújtott alakításáért, Jodie Comert a Killing Eve-ben játszott szerepéért és Nicole Kidmant a Hatalmas kis hazugságokért, a drámai női főszereplő kategóriában.

A The Morning Show idén novemberben indult az Apple streaming csatornáján, és már most meghosszabbították egy második szezonra. A drámasorozatban Jennifer Aniston egy New York-i tévébemondót alakít, aki már évek óta a médiában dolgozik. Alex a egy férfiak uralta munkahelyen keresi a helyét a Steve Carell alakította bemondótársa mellett, akit szexuális zaklatás miatt eltávolítanak helyéről, és egy fiatalabb riporter érkezik a helyére (Reese Witherspoon).


Jennifer Anistont legutóbb az NBC kultikus sorozatában, a Jóbarátokban alakított szerepéért jelölték Golden Globe-ra 16 évvel ezelőtt. 2003-ban meg is nyerte a tévésorozatban játszott legjobb női főszereplő díját a Will és Grace-ért jelölt Debra Messing, a Szex és New York-ért jelölt Sarah Jessica Parker és a Life with Bonnie-ért jelölt Bonnie Hunt előtt. Az ezt megelőző években, amikor legjobb mellékszereplőként jelölték az Aranyglóbuszra, nem sikerült nyernie. 2015-ben legjobb filmes női főszereplő díjra is jelölték Anistont a Boldogság bármi áron című filmért, ám ezt a jelölést sem tudta díjra váltani.

A The Morning Show-ban játszott szerepe Jennifer Aniston első nagy visszatérése a tévésorozatokhoz a Jóbarátok óta. Ezt megelőzően csupán kisebb vendégszerepeket játszott a Született szinglik és A stúdió című sorozatokban.

A 77. Golden Globe díjátadó gála 2020. január 5-én kerül megrendezésre a Beverly Hills-i Beverly Hilton hotelben. Az est házigazdájaként pedig Ricky Gervais tér vissza ismét.

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images