Hírességek, akik büszkén vállalják, hogy örökbe fogadtak

2020. augusztus 03.
Van, akinek nem lehetett vér szerinti gyereke, mások egyszerűen csak segíteni szerettek volna. Az elmúlt években meglepően sok sztár döntött az örökbefogadás mellett.

Sandra Bullock

Az Oscar-díjas színésznőnek két örökbe fogadott gyereke van: a 10 éves Louis és a 8 éves Laila. Az első gyerkőcöt 2010-ben, a másodikat pedig 2012-ben vette magához. Egy People magazinnak adott interjúban néhány éve így nyilatkozott: „Beszéljünk egyszerűen úgy róluk, mint a gyerekeimről. Ne mondjuk, hogy az örökbe fogadott gyerekek. Egyszerűen csak a gyerekeim.”

Angelina Jolie

Angelina Jolie és Brad Pitt talán a leghíresebbek az örökbefogadó sztárok közül. Jolie 2002-ben fogadta örökbe első gyerekét, Maddox Chiviant Kambodzsából, majd Pittel közösen magukhoz vették Zahara Marley-t Etiópiából 2005-ben, és Pax Thient 2007-ben Vietnámból. A színésznő 2020-ban így beszélt örökbe fogadott gyerekeiről a Vogue Indiaban: „Egy áldás, hogy az édesanyjuk lehetek. Minden nap hálás vagyok érte.”

Olvastad már?

Charlize Theron

A színésznő még 2012-ben fogadott örökbe egy Jackson nevű kisfiút, 2015-ben pedig egy August nevű kislányt. Jackson most 8, August pedig 5 éves, mind a ketten Afrikából származnak. Theron néhány évvel ezelőtt így beszélt az örökbefogadásról: „Anyám nemrég talált egy levelet, amit még nyolcéves koromban írtam, és amiben ez állt: »Kérlek, vigyél el egy árvaházba, hogy örökbe fogadhassak egy babát«. Szóval, azt hiszem, tényleg itt volt már az ideje, hogy meglépjem!”

Katherine Heigl

Katherine Heigl és férje, Josh Kelley 2009-ben fogadták örökbe lányukat, Nancy Leigh Mi-Eun Kelley-t Dél-Koreából, majd 2012-ben bővítették a családot, és még egy lányt fogadtak örökbe, Adalaide Marie Hope-ot, ezúttal az Egyesült Államokból. „Beszéltünk róla, hogy szeretnénk vér szerinti gyerekeket is, de úgy döntöttünk, hogy először örökbefogadunk. Igazából csak anya szerettem volna lenni” – nyilatkozta a színésznő.

Katherine-Heigl

Madonna

Madonna hat gyereke közül négyen örökbe fogadás útján kerültek az énekesnő családjába. Lourdes és Rocco mellé az énekesnő 2006-ban fogadta örökbe fiát, David Banda Mwale-t, 2009-ben lányát, Chifundo Mercy Jamest, majd 2017-ben egy ikerpárt, Steláat és Estere-t. 2019-ben egy Vogue-nak adott interjúban Madonna azt mesélte, hogy David fiával hasonítanak a legjobban egymásra.

„Nagyon tudatos és elszánt. Biztos vagyok benne, hogy ezeket a alaptulajdonságokat tőlem kapta. Több a közös DNS-ünk, mint a vér szerinti gyerekeimmel.”

Olvass tovább!

Forrás: marieclaire.com.au

Fotó: People, Getty Images