Meghan Markle szigorú kiképzést kapott a királyi családtól

2020. augusztus 13.
A brit királyi család tagjainak különösen szokatlan szabályoknak kell megfelelniük. Kiderült, hogy Meghan hercegnének nemcsak egy teljesen új etikettet kellett elsajátítania, hanem egy védelmi kiképzésen, pontosabban egy emberrablásrablás-tréningen is részt kellett vennie, mielőtt hivatalosan is az uralkodócsalád tagja lett.

A nemrég megjelent, A szabadság nyomában című, a királyi család tagjairól szóló új életrajzi könyvből kiderült, hogy a sussexi hercegné intenzív kiképzést kapott, mielőtt összeházasodott Harry herceggel. Meghant bevezették abba, hogy mi történhet vele, ha valaki elrabolja őt, és hogyan zajlana a megmentése egy ilyen vészhelyzet esetén.

A könyv szakértője szerint a hercegné egy kétnapos, intenzív tanfolyamon vett részt a Brit Hadsereg elitegységénél, a SAS-nál (Special Air Service – Különleges Légi Szolgálat), ahol megmutatták neki, mit tegyen és hogyan viselkedjen, ha megpróbálják túszul ejteni. A kiképzés során megtanították arra, hogyan vezessen autót, ha üldözik, illetve elrabolták, egy autó hátsó részébe gyömöszölték és a „terroristák” átszállították egy számára ismeretlen helyre, ahol a rendőrök hamis fegyverekkel lövöldöztek, majd megmentették őt.

A hercegnét már akkor elkezdték kiképezni az életveszélyes helyzetekre, amikor Harryvel randevúzni kezdtek. A királyi védőszemélyzet megtanította őt arra, hogy mit kell tennie, ha például életveszélyes fenyegetést kap, vagy amikor egy ismeretlen követi őt. A tanfolyam egyébként nem Meghan Markle személye ellen irányult, hiszen Katalin hercegnének szintén kötelezően részt kellett vennie egy ilyen felkészítésen, mikor hozzáment Vilmoshoz 2011-ben. Vele szemben a sussexi hercegné azért kapta meg már közvetlenül az eljegyzés után az önvédelmi oktatást, mert ő és Harry szokatlanul sok fenyegetést kaptak.

A biztonsági előírásoknak és a tanfolyamnak fontos szerepe van a királyi család életében. A Buckhingham-palota kiemelt figyelmet élvez, így az uralkodócsalád tagjai még nagyobb kockázatnak vannak kitéve. Sajnos volt is már példa arra, hogy éles helyzetben kellett alkalmazni az önvédelmi oktatáson tanultakat: Erzsébet királynő lánya, Anna hercegnő 1974-ben, hidegvérét megőrizve, sikeresen menekült el egy emberrablási kísérlet elől.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!