Ez a királyi protokollszabály idegesítette legjobban Meghan Markle-t

2020. július 12.
Meghan Markle-nek hatalmas ellenszéllel kellett megküzdenie, amióta csak kiderült, hogy összeházasodik Harry-vel. Így nem csoda, hogy a hercegnének különösen nehéz volt elfogadnia a brit királyi palota első és legfontosabb szabályát: nem fűzünk kommentárt semmihez.

A brit bulvársajtó nem segített, hogy a közvélemény elfogadja, ne adj’ isten megszeresse Harry herceg választottják, Meghan Markle-t. Azóta, hogy kiderült, egy párt alkotnak, beindult a pletykagyártás, és nemcsak hamis, de veszélyes hírek is nap mint nap kaptak szárnyra a Briliáns elmék című sorozat volt színésznőjéről. Nem csoda, hogy Meghan Markle-nek különösen nehéz volt betartani a brit királyi család egyik legfontosabb protokollszabályát, hiszen így nem védhette meg magát a félinformációkkal és hamis hírekkel szemben. Mert a királyi család nem reagál, nem fűz kommentárt semmihez. 

Meghan Markle emiatt védtelennek érezte magát, míg a királyi család tagjaként élt Harryvel és fiukkal, Archie Harrisonnal. „A királyi család alapvető álláspontja, hogy nem kommentálják a híreket, vagy egyszerűen ignorálják a róluk szóló történeteket. A királyi palota munkatársai így aktívan igyekeztek megelőzni, hogy válaszoljon azokra a híresztelésekre, amelyekről pontosan tudjuk, hogy nem igazak. Ez nagyon bántotta őt” – derül ki a People magazinnak adott interjúból. 

„A palota csapata komoly nehézségekkel került szembe, amikor a dolgok súlyosabbra fordultak, különösen a magánéletükkel kapcsolatban, gyakran csak tovább rontott a helyzeten, ha reagáltak. Nem igaz, hogy a királyi család nem akart segíteni. Nem akarták tovább súlyosbítani az ügyeket azzal, hogy tovább szítják körülöttük a tüzet.”

Harry és Meghan Markle többek között a brit bulvárlapok és a média miatt lépett vissza a királyi család tagjainak sorából, és váltak anyagilag függetlenné, majd költöztek Los Angelesbe. Ezzel akarták megőrizni lelki egészségüket és családjuk épségét. Ám a perek még nem értek véget, a Meghan és Harry által indított számos sajtóper a brit bulvárlapok ellen még továbbra is tart, hogy a bíróság szolgáltasson igazságot a hercegi párnak.

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images