Ma lenne 68 éves – Patrick Swayze felejthetetlen pillanatai

2020. augusztus 18.
A '80-as évek egyik legfelkapottabb színésze volt, 1991-ben a People magazin „a legszexibb élő férfinak” választotta. Nők millióinak a szívét rabolta el a Dirty Dancing kockáshasú tánctanárként, és a Ghost visszajáró kísérteteként. Patrick Swayze 11 éve nincs már velünk - születésnapja alkalmából most felidézzük a legemlékezetesebb filmes pillanatait.

A szexi tánctanár

Mi mással kezdhetnénk, mint Patrick Swayze ’87-es sikermozijával, a Dirty Dancinggel. Érdekesség, hogy a film eredetileg egy alacsony költségvetésű produkció volt, amelyet csak egy hétvégén akartak vetíteni a mozikban és aztán azonnal videóváltozat készült volna – ám meglepetésre óriási sikert aratott az Amerikai Egyesült Államokban és külföldön is. A sok táncjelenet közül lehetetlen kiválasztani a legjobbat, mi most Baby és Johnny ikonikus utolsó táncával tisztelgünk a színész előtt.

A szerelmes kísértet

A legnagyobb sikerét Swayze 1990-ben a Ghost című romantikus fantasyval érte el, amelyben Demi Moore-ral és Whoopi Goldberggel szerepelt együtt. Kétségtelenül a filmtörténet egyik legromantikusabb és egyben legszomorúbb jelenete, amikor a film végén Sam és Molly végső búcsút vesznek egymástól.

Nem csak táncolni, verekedni is tudott

Az 1989-es Országúti diszkóban Swayze egy vidéki kidobóembert alakított. Bár annak idején a film negatív kritikákat kapott, a rajongók számára valódi kultuszfilmmé vált. 2003-ban  még egy musical is készült belőle.

A hős katona

És persze arról se feledkezzünk meg, hogy az első igazi sikerét az 1985-ös Észak és Dél (North and South) polgárháborús tévésorozatban aratta.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images