Gyereksztárok, akikről nem tudtad, hogy már nincsenek köztünk

2020. augusztus 20.
A következő színészek rendkívül korán, már kisgyerekként belecsöppentek a show biznisz világába, a pályájuk azonban tragikusan hamar véget is ért.

Jonathan Brandis

Jonathan-Brandis

Brandis az ’80-as ’90-es évek egyik legfelkapottabb gyerekszínésze volt. Hatévesen kapta az első szerepét a One Life to Live című sorozatban, onnantól kezdve pedig nem volt megállás. Összesen  49 mozis és tévés alkotásban szerepelt, köztük az itthon is jól ismert SeaQuest – A mélység birodalma című sorozatban, a Bír-lak, a Gyilkos sorok, a Végtelen történet II. című filmekbe vagy éppen a Stephen King: Az adaptációjában. A színész 2003-ban, 27 évesen hunyt el, otthonában lett öngyilkos. A barátai szerint depressziós volt a folyamatosan hanyatló karrierje miatt.

Olvastad már?

Brad Renfro

Brad-Renfro

Brad Renfro 11 évesen gyakorlatilag egyik napról a másikra lett világsztár, amikor eljátszotta Az ügyfél című thriller címszerepét, Susan Sarandon oldalán. Ezután láthattuk a Pokoli leckében Brad Pitt mellett és Az eminens című Stephen King-adaptáció Ian McKellennel. De Renfro karrierje felnőve is folytatódott: szerepelt például Scarlett Johansson oldalán a Tétova tinédzserekben és az Adrien Brody főszereplésével készült A fiókban. A színész 16 éves kora óta küzdött drogfüggőséggel, a halálát is herointúladagolás okozta 25 éves korában, 2008-ban. Halála előtt éppen az Informátorok című filmet forgatta Winona Ryderrel, Kim Basingerrel és Billy Bob Thorntonnal.

Heather O’Rourke

Heather-O'Rourke

A kislány mindössze 6 éves volt, amikor Steven Spielberg  felfedezte és szerepet kapott a Poltergeist – Kopogó szellem című kultikus horrorfilmben, majd annak  második és harmadik részében is. Heather O’Rourke tragikusan rövid élete alatt 15 tévés és filmes alkotásban játszhatott. A kislány 1987 elején megbetegedett és az orvosok tévesen Crohn-betegséggel diagnosztizálták. A félrediagnosztizálás miatt félre is kezelték, amitől az állapota egyre csak rosszabb lett. 12 évesen egy akut bélelzáródás és a veleszületett veseelégtelensége miatt kapott szeptikus sokk miatt halt meg.

River Phoenix

River-Phoenix

Joaquin Phoenix bátyját a ’80-as évek egyik legígéretesebb tehetségének tartották. A fiú még csak 19 éves volt, amikor az Üresjárat című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték. Az Otthonom, Idaho című filmben Keanu Reeves-szel szerepelt együtt, alakítását a Velencei Filmfesztivál díjával jutalmazták, 1989-ben pedig Harrison Ford oldalán játszott az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmben. River tizenéves kora óta drogfüggő volt, végül tragikus halálát is ez okozta. 1993. október 31-én, Johnny Depp bárjában, a Viper Roomban lett rosszul, miután többféle drogot is fogyasztott. Barátai és Joaquin kivitték a friss levegőre, de ott összeesett, és még a mentő megérkezése előtt öccse karjaiban halt meg 23 évesen.

Christopher Pettiet

Christopher-Pettiet

Christopher Pettiet szintén a kilencvenes években volt népszerű, idehaza leginkább az 1991-es Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se! című vígjáték kapcsán emlékezhetünk rá. De játszott Keanu Reeves thrillerjében, a Holtpontban és bekerült a Young Riders westernsorozatba, ahol Jesse James karakterét alakította. A sorozatot azonban három éved után leállították, ez pedig Pettiet karrierjében is nagy törést okozott. A Young Riders után csak kisebb szerepeket kapott jelentéktelen  sorozatokban, a mellőzöttséget pedig nem viselte jól. Inni és drogozni kezdett, végül 2000-ben 24 évesen drogtúladagolásban hunyt el.

Olvass tovább!

 

Fotó: Getty Images, IMDb