Kate Winslet maga koreografálta szerelmi jeleneteit Saoirse Ronannel

2020. augusztus 29.
Kate Winslet és Saoirse Ronan több szexjelenetet is forgatott új filmjük, az Ammonite című kosztümös romantikus dráma forgatókönyve szerint. A két színésznő maga koreografálta meg ezeket a jeleneteket, és Winslet szerint „ez nem annyiból állt, mint megenni egy szendvicset”.

„Úgy gondolom, Saoirse és én biztonságban éreztük magunkat. Francis természeténél fogva ideges volt – utalt Kate Winslet az Ammonite című romantikus dráma rendezőjére, Francis Lee-re. – Azt mondtam neki: nézd, hagyd, hogy kitaláljuk. És mi kitaláltuk, mi hogy legyen.”

A film a brit író-rendező második munkája a 2017-es Isten országa című bemutatkozó filmje után. Az Ammonite az 1800-as évekbe repít vissza, Anglia déli partjaihoz. Kate Winslet a gyakran méltatlanul alábecsült paleontológus, Mary Anning életét és a nála sokkal fiatalabb férjezett nővel (Saorise Ronan) folytatott romantikus kapcsolatot mutatja be. 

„Kijelöltük a jelent lényegét, így megvoltak azok a pontok, amelyek legjobban támogatták a történetmesélést. Minden eddigi munkám közül az Ammonite szerelmi jeleneteire vagyok a legbüszkébb. És a legkevésbé sem éreztem magam zavarban közben” – mondta Winslet.

„45 éves vagyok, Saoirse majdnem fele ennyi idős. Milyen volt végre a koromnak megfelelő, szülés után lévő nőnek lenni? A nőknek gyakran hiányzik a bátorsága hozzá. Nagyon vártam, hogy megmutathassam, és azt mondhassam, emberek, ilyen vagyok most. És ez egyáltalán nem az a test, ami 20 évvel ezelőtt volt.”

Az Ammonite-ot máris számos díj várományosaként emlegetik, egyben Kate Winslet nagy visszatéréseként. A tervek szerint a cannes-i filmfesztiválon mutatták volna be májusban, ám a koronavírus-járvány keresztülhúzta a számításokat. Így a premier a torontói filmfesztiválon lesz, ahol Winslet virtuálisan veheti át a díját. „Mezítláb lehetek, és nem kell felvennem estélyit, feszengenem. Ez csodás. A boromat pedig a kezem ügyében tarthatom, a képernyőn kívül” – mondta erről Winslet.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images