A Fertőzés sztárjai együtt kampányolnak a fertőzés ellen

2020. március 31.
Kate Winslet még annak idején a Fertőzés című film forgatására készülve megtanulta az egészségügyi dolgozóktól, hogy mosd a kezed, mintha az életed múlna rajta. A film sztárjai most együtt kampányolnak.

A Columbia Egyetem által indított új #ControltheContagion kampány kisfilmjeiben szerepelnek a 2011-es hollywoodi szuperprodukció, a Fertőzés (Contagion) sztárjai.

Kate Winslet filmjét férje, Edward Abel Smith vette fel. A színésznő ebben a világjárvány alatti személyes felelősségvállalást hangsúlyozta. „A Fertőzés című filmben egy epidemiológust alakítottam, aki megpróbálta megállítani a filmbeli vírus terjedését. Hogy felkészüljek a szerepre, a világ minden pontján találkoztam a legjobb közegészségügyi dolgozókkal” – idézte fel Winslet.

„És mi volt a legfontosabb dolog, amit tanítottak nekem? Mosd a kezed, mintha az életed múlna rajta! Mert az múlhat rajta. Vagy egy hozzátartozód élete, vagy egy teljesen idegen emberé, ám mindenki megérdemli, hogy elgondolkodjunk ezen. Ahogy az egészségügyi dolgozók, futárok, boltosok is.”

A kisfilmeken ugyanazok a szakértők működtek közre, akik a hollywoodi sikerprodukción is. Dr. Larry Brilliant, Mark Smolinski, Laurie Garrett és dr. W. Ian Lipkin dolgozott a tájékoztatókon. Utóbbi maga is megfertőződött a Covid-19 vírussal.

Olvastad már?

Matt Damon a többi embertől való távolságtartás fontosságáról beszélt. „Ez azt jelenti, hogy maradjunk két méter távolságra más emberektől. Ez azt jelenti, hogy ne álljunk csoportosan. Ez azt jelenti, maradjunk otthon vagy a karantén helyén, ha a hatóságok azt mondták. A Covid-19 sok embernél nem, vagy alig okoz tüneteket. Így ha azt gondoljuk, hogy egészségesek vagyunk, vagy mások egészségesek, akkor se kockáztassunk. Nem éri meg.”

Laurence Fishburne is hasonló megelőzési módszerekről beszélt, ugyanakkor a remény hangja is megszólalt filmjében. „Tudom, hogy félelmetes arra ébredni minden nap, hogy egyre több ember lett beteg és halt meg. Ám az emberek nagy többsége él tovább.

Minden nap, ahogy egyre több ember gyógyul meg, és a tudósaink egyre többet tudnak arról, hogyan küzdi le az immunrendszerünk a vírust, egyre több módszert találnak a gyógyításra addig is, míg kifejlesztik a védőoltást” – mondta optimistán a Fertőzés színésze.

Olvass tovább!

Forrás: E! Online
Fotó: Getty Images