Így búcsúznak az Instagramon a barátai Chadwick Bosemantől

2020. szeptember 02.
Hétvégén az egész világot sokként érte a Fekete Párduc sztárjának halálhíre. Chadwick Boseman rendkívül fiatalon, negyvenhárom évesen, négy évig tartó súlyos betegség után hunyt el. A színész nem csak a Bosszúállók-univerzumban nyújtott emlékezetes alakítást, kiemelkedő színészi tehetségét több színesbőrű ikon – Jackie Robinson, Thurgood Marshall és James Brown – mozivásznakon való megjelenítésekor is megcsodálhatta a közönség.

Chadwick Boseman családja a színész közösségimédia-profiljain közölte a gyászhírt a világgal. A művészt 2016-ban diagnosztizálták vastagbélrákkal, azonban erről csak keveseknek volt tudomása.

„Igazi harcos, a végsőkig kitartott, és elhozta nektek azokat a filmeket, amiket annyira szerettetek. Marshalltól a Da 5 Bloods-ig, August Wilson Ma Rainey’s Black Bottomja és még sok más – megszámlálhatatlan műtét és kemoterápia mellett készült el. Karrierje legnagyobb megtiszteltetésének azt érezte, hogy ő formálhatta meg a vásznon T’Challa királyt a Fekete Párducban.”

View this post on Instagram

It is with immeasurable grief that we confirm the passing of Chadwick Boseman.⁣ ⁣ Chadwick was diagnosed with stage III colon cancer in 2016, and battled with it these last 4 years as it progressed to stage IV. ⁣ ⁣ A true fighter, Chadwick persevered through it all, and brought you many of the films you have come to love so much. From Marshall to Da 5 Bloods, August Wilson’s Ma Rainey’s Black Bottom and several more, all were filmed during and between countless surgeries and chemotherapy. ⁣ ⁣ It was the honor of his career to bring King T’Challa to life in Black Panther. ⁣ ⁣ He died in his home, with his wife and family by his side. ⁣ ⁣ The family thanks you for your love and prayers, and asks that you continue to respect their privacy during this difficult time. ⁣ ⁣ Photo Credit: @samjonespictures

A post shared by Chadwick Boseman (@chadwickboseman) on

Chadwick Boseman halálhíre nem csak a családját és a rajongóit rázta meg. Több híresség és a színészkollégái is megrendülésüket és a művész családja iránti részvétüket fejezték ki közösségi oldalaikon.

Angela Basett

„Az volt a sorsunk Chadwickkel, hogy egy család legyünk. Sokan nem tudják, hogy a mi történetünk már jóval a Fekete Párduc előtt kezdődött. A film premierjén Chadwick emlékeztetett engem valamire. Azt suttogta, hogy amikor megkaptam a tiszteletbeli diplomámat a Howard Egyetemen, az ő alma materén, ő volt az a hallgató, akit kineveztek aznapra mellém kísérőnek. És most itt voltunk évekkel később mint barátok, kollégák, és együtt élveztük ezt a ragyogó éjszakát. Heteket töltöttünk azzal, hogy minden reggel egymás mellett ülve készültünk a sminkes székében a napra úgy, mint anya és fia. Megtiszteltetés számomra, hogy osztozhattunk ezen az élményen. Ez a fiatalember félelmetesen elkötelezett volt, a mosolya fertőző volt, és irreális tehetséget tudhatott magáénak. Tiszteletemet fejezem ki e csodálatos lélek, tökéletes művész és lelkes testvér iránt. »Te nem vagy halott, csak messzire repültél…« Mindenből határtalanul adtál, ami a tiéd volt. Nyugodj békében, édes herceg. #Wakandaforever”–-írta a Angela, aki Boseman édesanyját alakította a Marvel-univerzum Fekete Párducában.

View this post on Instagram

“It was meant to be for Chadwick and me to be connected, for us to be family. But what many don’t know is our story began long before his historic turn as Black Panther. During the premiere party for Black Panther, Chadwick reminded me of something. He whispered that when I received my honorary degree from Howard University, his alma mater, he was the student assigned to escort me that day. And here we were, years later as friends and colleagues, enjoying the most glorious night ever! We’d spent weeks prepping, working, sitting next to each other every morning in makeup chairs, preparing for the day together as mother and son. I am honored that we enjoyed that full circle experience. This young man’s dedication was awe-inspiring, his smile contagious, his talent unreal. So I pay tribute to a beautiful spirit, a consummate artist, a soulful brother…”thou aren’t not dead but flown afar…”. All you possessed, Chadwick, you freely gave. Rest now, sweet prince.” #WakandaForever

A post shared by Angela Bassett (@im.angelabassett) on

Jamie Foxx

A színész igazán szívszorító sorokkal vett búcsút kollégájától: „Kérlek, Jézus, kérlek…Tudom, hogy te tudod, mi a legjobb… De ebben a pillanatban a szívünk annyi fájdalommal van tele… Ennek a gyönyörű fekete királynak az elvesztése meggyengít engem… Kérlek, vigyázz a családjára és a szeretteire… @chadwickboseman mindannyiunk életére hatással voltál… Örökké emlékezni fogunk rád, a legnagyobb tisztelettel… Nyugodj békében fekete királyunk, Fekete Párducunk!”

Kamala Harris

Joe Biden alelnök-jelöltje is Instagramon fejezte ki bánatát. Kamala őszinte részvétét küldi Chadwick családjának. A színésszel közös képük mellé azt írta, hogy összetört a szíve amiatt, hogy túl korán távozott közülünk zseniális és kedves barátja.

Jason Momoa

„Búcsúzom és részvétemet küldöm a családjának. Borzalmasan érzem magam. Milyen csodálatos lélek! Nagyon sajnálom, nyugodj békében!” – búcsúzott kollégájától a színész.

Marvel Studios

A filmgyár, a Bosszúálló-sorozat és a Fekete Párduc kiadója így búcsúzott Wakanda királyától, T’Challa-tól: „Összetört a szívünk, és gondolatban Chadwick Boseman családjával vagyunk. Az örökséged örökké élni fog. Nyugodj békében.”

Zoe Saldana

Zoe Saldana nehéz szívvel vette tudomásul, hogy ilyen hirtelen és fiatalon hunyt el kollégája, akivel együtt dolgozott a Bosszúállók-sorozatban. A színésznő azt írja, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy együtt szerepeltek a filmvásznon. Saldana olyan emberként emlékszik vissza színésztársára, aki energiája, kedvessége és szelíd modora miatt maradandó nyomot hagyott maga után.

Chris Evans

Az Amerika Kapitányt alakító színész így emlékszik meg barátjáról, akivel együtt mentették meg a világot:

„Teljesen összetörtem. Ez rendkívül szívszorító. Chadwick különleges volt. Egy igazi egyéniség. Mélyen elkötelezett és mindig kíváncsi volt. Kevés előadó ilyen erős és sokoldalú. Annyi csodálatos dolgot tudott volna még alkotni. Végtelenül hálás vagyok a barátságunkért. A családjára gondolok és értük imádkozom. Nyugodj békében, Király.”

Brie Larson

„Chadwick olyan ember volt, akiből sugárzott az erő és a béke. Mindig mások mellett állt. Rászánta az idejét arra, hogy lássa, hogyan érzed magad, és bátorított, amikor bizonytalan voltál. Örülök, hogy emlékezthetek a beszélgetéseinkre és közös nevetéseinkre. A szívem veled és a családoddal van. Hiányozni fogsz és soha nem felejtünk el. Nyugodj békében barátom” – búcsúzik a Marvel Kapitányt alakító színésznő.

Chris Pratt

A Bosszúállók Űrlordja imádkozik Chadwick családjáért és szeretteiért. „Az egész világnak hiányozni fog az óriási tehetsége. Isten nyugosztalja. #wakandaforever” – tette közzé Instagramján a színész.

Halle Berry

A színésznő szerint Chadwick Boseman halálával emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy sosem tudhatjuk, mit élnek át a körülöttünk lévő emberek – bánjunk mindenkivel kedvesen és értékeljünk minden együtt töltött percet.

 

Forrás: Marie Claire