Sztáranyukák, akik nyíltan vállalják szülés utáni testüket

2020. március 09.
Striák, mamabugyik és pelenkák – az alábbi hollywoodi sztárok bátran vállalják a szülés után megváltozott testüket.

Ha terhességről van szó, hajlamosak vagyunk kizárólag a pozitív oldaláról beszélni, és csak a cukormázas, tökéletes pillanatokat megosztani a környezetünkkel. Persze tény, hogy egy gyerek születése a nők életének egyik legmeghatározóbb pillanata, de ehhez a pillanathoz az árnyoldalak bizony ugyanúgy hozzátartoznak. Nincs olyan nő, akinek a teste valamilyen szinten ne alakulna át a szülés következtében, mégis ezt a változást a társadalom hajlamos tabuként kezelni. A filmekben, reklámokban szinte kizárólag tökéletes alakú anyákat látni, és a sztárok nagy része is inkább csak akkor mutatja meg magát szülés után, amikor már visszaszerezte a régi formáját.

Ezt olvastad már?

Az elmúlt időszakban viszont érezhető a változás ezen a téren. Egyre több híres édesanya dönt úgy, hogy felvállalja a valóságot, őszintén megmutatja a szülés utáni testét, ezzel azt üzenve a nyilvánosságnak, hogy a szülés utáni változások az élet természetes velejárói, a női test pedig ezekkel együtt is ugyanúgy gyönyörű.

Gondoljunk csak például Ashley Grahamre, aki a testpozitív szemlélet egyik szószólója. Graham már a várandóssága alatt sem volt szégyenlős, nyíltan felvállalta a terhesség közben felmerülő problémáit a közösségi oldalán – a hozzáállása pedig szülés után sem változott. De szerencsére nem ő az egyetlen sztáranyuka, aki ezt a vonalat képviseli. Amy Schumertől Chrissy Teigenig számos hollywoodi sztár csatlakozott a mozgalomhoz, lássuk a legjobb képeiket.

Ashley Graham

A modell szülés után több fotót is posztolt a megváltozott alakjáról, a posztok szövegében pedig részletesen beszámolt rajongóinak a terhességével járó problémákról.

Graham itt például arról írt, hogy a nők számára a szülés utáni időszak bizony nem egy leányálom:

Emelje fel a kezét, aki nem tudta, hogy szülés után a saját pelenkádat is cserélni fogod. A divatvilágban töltött éveim után sosem gondoltam volna, hogy az eldobható fehérnemű lesz a kedvenc ruhadarabom. Senki sem beszél a felépülési és gyógyulási időszakról, amin minden anya keresztülmegy. Meg akartam mutatni nektek, hogy nem minden szivárvány!

Ennyivel azonban nem állt meg, néhány nap múlva egy újabb, még látványosabb képet osztott meg magáról az alábbi szöveggel:

Ugyanaz vagyok. Néhány új sztorival.

 

View this post on Instagram

 

same me. few new stories.

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on Feb 17, 2020 at 12:23pm PST

Kate Hudson

A színésznő 2018-ban adott életet harmadik gyermekének, két hónappal Rani Rose születése után pedig egy bátor fotót osztott meg megváltozott alakjáról az Instagramon. Hudson nyíltan beszélt posztjában arról, hogy milyen kevés ideje van a gyerekek mellett saját magával foglalkozni.

Most, hogy egyre rutinosabb vagyok a babával, eljött az idő, hogy kicsit magammal is foglalkozzak. Egészen pontosan az egészségemmel. Hogy miért? Mert azt szeretném, ha hosszú éveket tölthetnék még együtt a gyerekeimmel. A legtöbb anyának (akár dolgoznak, akár nem) a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy, egyensúlyba hozzák a gyerekre és a saját magukra fordított időt. De legyünk őszinték, a gyerekek mindig az első helyen lesznek, így hát elképesztően nehéz megoldani, hogy saját magunkra is legyen időnk.

 

View this post on Instagram

 

So…here we go! The routine with our baby is getting more familiar and I’m ready to start taking a little time in the day focusing on myself. For me that means my health. Why? Because I wanna be around a long time for these three kiddos of mine. I know that some are curious about what that means and for all you moms (wether working or not working moms) it is the most challenging thing in the world to balance kids and personal time. Let’s be honest, kids take the number one position and it’s haaaaard to make the time for yourself. I’ve been doing a lot of research and I’ve spent my life time trying all kinds of new things that are focused on health and wellness. Because I am on a mission right now to get back to my fighting weight 😉 and my strong body/mind back I want to bring you in on some of this journey. If you want to follow a more in-depth of my to-dos, @prettyhappy will be posting all kinds of fun tidbits from exercises we are loving to foods/recipes we ❤ and meditation practices I just can’t live without 🧘‍♀️ MY GOAL: I will be shooting a film in the spring and I’m looking to shed 25lbs. I’d like to try new workouts and eat as healthy as I can. I wanna do all this and keep up milk production, raise my kids, work everyday, make time for my man, have girlfriend time and stay sane! 🤪 I know that this sounds more like a new year resolution but after Thanksgiving and everyone thanking their health, I feel motivated to keep that up. Much love and hope everyone’s Having an amazing start to the holidays! 💋

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on Nov 29, 2018 at 8:24am PST

Anne Hathaway

Miután 2016-ban megszületett kisfia, Anna Hathaway egy inspiráló posztot osztott meg követőivel.

A színésznő arról írt, hogy a terhesség alatti hízás egy teljesen természetes dolog, és hogy egyáltalán nem szégyen, ha valakinek hosszabb időbe telik megszabadulnia a plusz kilóktól – már ha egyáltalán meg akar tőlük szabadulni.

Nem kell szégyellned, ha otthon magad alakítod át a tavalyi farmerodat, mert idén már nem jó rád. A test változik. A test hízik. A test fogy – ezek szerethető dolgok. Ne hagyd, hogy más beleszóljon.

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen sem az a szégyenlős típus. Több képet is megosztott már szülés utáni alakjáról a Twitteren és az Instagramon egyaránt, sőt egy olyan fotót is bevállalt, amin jól látható, hogy egy kifejezetten gyermekágyi időszakhoz szükséges bugyit hord a ruhája alatt.

 

View this post on Instagram

 

If you haven’t seen @aliwong’s new Netflix special, you are bad at picking Netflix specials #asianpearunderwear

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on May 20, 2018 at 9:04pm PDT

Amy Schumer

Bátran kijelenhetjük, hogy Amy Schumer első gyereke születése után a világ egyik legőszintébb fotóját osztotta meg rajongóival.

 

View this post on Instagram

 

Milf alert 1 o’clock

A post shared by @ amyschumer on May 12, 2019 at 6:30pm PDT

Az őszintesége pedig továbbra is töretlenül kitart. Az elmúlt hónapokban posztolt már magáról mellszívós fotókat is, de nagy sikert aratott azzal a képpel is, amin mindössze egy melltartóban és a kórházban kapott alsóban tolja a babakocsit:

Öt héttel a szülés után, egy életen át tudnám ezeket hordani.

 

View this post on Instagram

 

5 weeks. Hospital underwear for life!

A post shared by @ amyschumer on Jun 8, 2019 at 11:24am PDT

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images

Forrás: marieclaire.com/au