Millie Bobby Brownnak újra kellett tanulnia a brit akcentusát

2020. szeptember 30.
A fiatal színésznő alakítja a Netflix új sorozatának, az Enola Holmesnak a főszerepét, ám Millie Bobby Brownnak a forgatások alatt kellett rádöbbennie, hogy a sok tengerentúli munka során elveszítette brit akcentusát, így újra kellett tanulnia a szerephez.

Bár brit születésű a tizenhat éves színésznő, ám az Enola Holmes forgatásához újra meg kellett tanulnia Millie Bobby Brownnak, hogyan kell eredeti brit akcentussal beszélni. A Netflix új sorozatát Sherlock Holmes kishúgáról Londonban forgatják, ennek főszerepét alakítja a Stranger Things sztárja.

Millie Bobby Brown ugyan Spanyolországban látta meg a napvilágot, ám az angliai Dorsetben nőtt fel. „Az elmúlt öt évben amerikai karaktert alakítottam a Stranger Thingsben, így nagyon nagy kihívás volt számomra britnek lenni egy Nagy-Britanniában játszódó sorozatban – még úgy is, hogy brit vagyok. Meg kellett tanulnom újra a brit akcentust, annyira átszoktam az amerikai nyelvhasználatra” – mondta Millie Bobby Brown. 

A brit filmsorozat ötlete azután született meg, hogy Brown és nővére elolvasták Nancy Springer könyvsorozatát. „A film a testvérem, Paige és az én ötletem volt. Egyszerűen beleszerettünk Enolába, miután elolvastuk a The Enola Holmes Mysteries-könyveket, így odamentünk apuhoz és anyuhoz, akiknek produkciós cége van, és azt mondtuk: teljesen megihlettek minket! Ennek filmre kell kerülnie!” – mondta a sorozat születéséről Millie.

Brown és a nővére a sorozat producerei is lettek, az Enola Holmes pedig sugározza azt a kurázsit, amivel a lányok rendelkeznek.

Olvastad már?

Forrás: Mental Floss
Fotó: Getty Images