Nicole Kidman zöld kabátja a Tudhattad volna sorozatból: szereted vagy utálod?

2020. november 26.
Nicole Kidman zöld kabátja megosztotta az internetet – van, aki borzalmasnak találja, míg mások rajonganak érte.

Nem Hugh Grant vagy Nicole Kidman a legnagyobb sztárja az HBO legújabb minisorozatának, hanem az a zöld, kicsit csúnyácska kabát, amit Kidman karaktere újra és újra előhúz a szekrényéből. Iszapzöld színű, majdnem bokáig érő, széles hajtókával és kapucnival. Persze a sorozatbeli Grace-nek ez csak egy kabátja a sok közül: van például egy vörös műszőrméje is, és egy japán virágokkal díszített köpenyfélesége. Mindegyik darab igazán különleges a maga nemében, ám az internet népét leginkább ez a bizonyos zöld kabát bűvölte el. Hogy egészen pontosak legyünk: van akik elbűvölt, mások inkább elborzadtak tőle.

tudhattad-volna

Nicole Kidman zöld kabátja igencsak megosztja az embereket és persze a divatszakértőket. Olivia Singer, a Vogue divatszerkesztője például egyszerűen rajong érte, és az őszi trend legsikkesebb darabjának nevezte. Miközben a szintén a Vogue-nál dolgozó Alice Newbold szerint ez a bizonyos zöld kabát „a sorozat legnagyobb bűne”. A Daily Mail is odavolt a kabát sikkes eleganciájáért, ezzel szemben a New York magazin szerint Grace-nek ez a ruhadarab valamiféle „pénzes boszorkány-energiát” kölcsönöz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Devine (@michaelpdevine)

A kabátot Signe Sejlund dán jelmeztervező álmodta meg kifejezetten a sorozat és a karakter számára. Ez a bizonyos egyedi zöld árnyalat korábban már feltűnt a Fendi 2020-as őszi–téli kollekciójában, ráadásul tökéletesen harmonizál a Central Park szilfáinak lombkoronájával is. A kabát egyszerre feltűnő, nagypolgári és bohém, és kifejezetten úgy lett tervezve, hogy megkülönböztesse Kidman karakterét az Upper East Side maradék 1%-ától. Miközben a főszereplő pénzes barátnői többnyire krémszínt és kasmírt viselnek – ezzel is a kiváltságos életüket hangsúlyozva –, addig ez a kissé szokatlan színű, furcsa kabát sokkal titokzatosabb megjelenést kölcsönöz Grace-nek.

Olvass tovább!

Fotó: Imdb