Helena Bonham Carter: „Erkölcsi kötelesség lenne jelezni, hogy A korona csupán fikció”

2020. december 05.
Bár mostanában általában azt hallhatjuk, ahogy A korona Margit hercegnőjeként közli kívánságait Helena Bonham Carter, ám a színésznőnek megvannak a saját követelései is. És nem rejti véka alá azokat.

A sorozat hivatalos podcast-sorozatában beszélt arról Helena Bonham Carter, hogy „a Netflixnek erkölcsi kötelessége lenne figyelmeztetni A korona rajongóit, hogy nem dokumentumfilmet néznek”.

helena-bonham-carter-korona-fikcio

A sorozatbeli szerepéért BAFTA-díjra is jelölt színésznő két szezonon keresztül alakítja Margit hercegnőt, és meggyőződése, hogy sokkal tudatosabban kellene azon dolgoznia a produkciós cégnek, hogy tisztázzák a nézők előtt: csupán egy filmes verziót látnak, nem a brit monarchia valódi verzióját, és a kettő nagyon távol áll egymástól.

„Túldramatizált – mondta Bonham Carter. – Nagyon erősen érezhető ez, amiért nagy az erkölcsi felelősségünk, és többször, több helyen kellene elmondanunk, hogy srácok, nyugalom, mi nem dráma-dokumentumfilmet csinálunk. Mi drámát készítünk. A kettő teljesen különböző fogalom.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

A korona negyedik évada hatalmas port kavart, mivel a történet elérkezett a brit királyi család talán legnépszerűbb tagjainak és legnagyobb figyelemmel övezett időszakának bemutatásához: Károly herceg és Diana hercegnő kapcsolatához. Amióta elindult a szezon, a királyi szakértők minden résszel jobban aggódnak, hogy a Windsor-család hírneve egyre súlyosabb károkat szenved. 

Helena Bonham Carter azután jegyezte meg, hogy a valóság és fikció tisztázásában nagy a készítők felelőssége, miután az Egyesült Királyság kulturális minisztere, Oliver Dowden vitatta, hogy A korona a kezdetektők fogva világosan tisztázta volna, hogy „a sorozat csupán egy gyönyörűen kidolgozott és megfilmesített fikció”, és felvetette, hogy a Netflixnek ezt jeleznie kellene a nézők felé azoknál a jeleneteknél, amelyek különösen aggályosak.

Még Diana hercegnő testvére, Earl Spencer is úgy nyilatkozott, hogy nagyon vitathatóak a sorozat eseményei, és szükség lenne a figyelmeztetésre. Károly herceg és Kamilla hercegné pedig letiltotta a kommentelési lehetőséget Twitter-oldalán, mivel annyi gyűlölködő megjegyzést kaptak a sorozatban való megjelenítésük miatt.

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images