Milla Jovovich új filmjét betiltották Kínában

2020. december 12.
Egy nap után vették le a kínai mozik műsoráról Milla Jovovich új akciófilmjét, a Monster Huntert egy érzéketlennek és rasszistának talált jelenet miatt.

Miután több néző is felháborodásának adott hangot, a kínai hatóságok levették a mozik műsoráról egyetlen nap után Milla Jovovich új filmjét, a Monster Huntert. A film a hasonló nevű népszerű videójáték-sorozat adaptációja, amelyet Milla Jovovich férje, Paul W. S. Anderson írt és rendezett.

milla-jovovich-monster-hunter-kina-betiltas

A problémásnak ítélt tíz másodperces jelenetben Jin Au-Yeung színész és rapper szerepel. Karaktere szóvicceket süt el, amelyek az ázsiaiakat figurázzák ki. Maguk a feliratok is – amelyek nem tartalmaznak rímeket, mint az angol eredeti – felháborították a kínai nézőket, akik úgy érezték, ennek célja is csupán az, hogy elfedjék az eredeti szöveget. 

A film producere, a Constantin Film, valamint a készítők, köztük Paul W. S. Anderson és Milla Jovovich is bocsánatot kért a kritikus sorokért. 

Az ázsiai–amerikai rapper-színész, Jin Au-Yeung (aka MC Jin) háromperces videót posztolt Instagramjára, amelyben azt mondja, hogy az egész helyzet „rágja a szívét”. Milla Jovovich is kommentálta a bejegyzést. „A mi hibánk, hogy nem voltunk szorgalmasabbak, és csak ezt a második világháborús korszakot idéző rímet találtuk, ami ilyen felhördülést keltett” – írta a színésznő.

A film készítői eltávolították a Monster Hunter minden verziójából a szöveget globálisan, ám azt még nem tudni, hogy visszatérhet-e a film a kínai mozikba.

Olvastad már?

Forrás: Variety
Fotó: Getty Images

Exkluzív interjúnkat Milla Jovovichcsal legújabb filmje, a Monster Hunter apropóján 2021 első lapszámában olvashatod.