Macaulay Culkin kivágatná Trumpot a Reszkessetek, betörők!-ből

2021. január 16.
Támogatását fejezte ki Macaulay Culkin azoknak a rajongóknak, akik azt próbálják elérni, hogy kivágják Donald Trump leköszönőfélben lévő amerikai elnök hét másodperces jelenetét a kultikus karácsonyi vígjátékból.

Donald Trump az első olyan amerikai elnök, aki ellen kétszer is elindították az impeachment eljárást. És ha Macaulay Culkinon múlik, nemcsak a Fehér Házból, de a Reszkessetek, betörők! 2.-ből is távoznia kell hamarosan.

macaulay-culkin-donald-trump-reszkessetek-betorok-jelenet

Egy rajongó vetette fel, hogy az akkor még az elnöki székről nem is ábrándozó Donald Trump cameóját inkább Macaulay Culkin mostani, 40 éves önmagára kellene digitálisan lecserélni az 1992-ben készült, azóta kultikussá vált karácsonyi filmben. A színész egyetlen szóval fejezte ki hozzájárulását: „Eladva.”

Macaulay Culkin azt a rajongót is teljes mellszélességgel támogatta, aki már fel is töltött egy amatőr, saját készítésű videót arról, amelyben eltávolította Trump képét és hangját a filmből. Erre annyit válaszolt a színész: „Bravó!”

Donald Trump hét másodpercre tűnik fel a Reszkessetek, betörők! 2.-ben, abban a jelenetben, amelyben a Macaulay Culkin által játszott Kevin McCallister a New York-i Plaza Hotelben bolyong. Belebotlik a saját magát alakító Trumpba, és tőle kérdezi meg, merre találja a hotel recepcióját. Korábbi cikkünkben már részletesen írtunk róla, hogyan zsarolta be magát a produkcióba Donald Trump, amelynek nem örültek felhőtlenül a film alkotói.

macaulay-culkin-donald-trump-reszkessetek-betorok-jelenet

Nem most vetődik fel azonban a Reszkessetek, betörők!-ből való eltávolítása. Két évvel ezelőtt a kanadai CBC-nél, az általuk sugárzott kópiából már kivágták az amerikai elnök jeleneteit. A médiavállalat közleménye szerint már két évvel azelőtt kiszerkesztették a Reszkessetek, betörők! 2.-ből, hogy Trumpot az Amerikai Egyesült Államok elnökévé választották volna, hogy így szabadítsanak fel időt reklámoknak a film közben. „Ez gyakori eljárás a filmek televíziós sugárzása közben. Azért Donald Trump jelenetét vágtuk ki, mert nem szerves része a történetnek, és nincs jelentősége az események követhetőségének szempontjából” – mondta a CBC kommunikációs munkatársa.

Olvastad már?

Forrás: The Huffington Post
Fotó: Getty Images