Kiderült, miért szerepelhetett Donald Trump a Reszkessetek, betörőkben

2020. november 13.
Mielőtt még az Egyesült Államok elnöke lett volna, Donald Trump dörzsölt üzletemberként vált világszerte ismertté. Persze már akkor is imádott a rivaldafényben sütkérezni, szereplési vágyát pedig sok esetben abban élte ki, hogy nagy sikerű filmekben vállalt el egy-egy cameoszerepet. Vagyis, hogy egészen pontosak legyünk: ezeket a jeleneteket valójában nem elvállalta, hanem szó szerint kikényszerítette vagy kihisztizte a rendezőknél. Így történt ez a Reszkessetek, betörők! 2. című filmnél is.

Ezek a cameoszerepek általában csak néhány másodpercig, legfeljebb pár percig tartottak, Trump jelenléte pedig a filmek története szempontjából általában teljesen felesleges volt – ő mégis ragaszkodott hozzájuk. A leghíresebb cameója kétségtelenül a Reszkessetek, betörők! 2.-ben volt, amikor is az egyik jelenetben a New York-i szállodájában útba igazítja Kevint, aki láthatóan eléggé elveszve érzi magát.

A Reszkessetek, betörők! 2. rendezője, Chris Columbus az Insider magazinnak adott interjújában végre megválaszolta azt a kínzó kérdést, hogy pontosan hogyan és miért került bele Donald Trump a filmbe. Columbus azt mondja, a forgatókönyv szerint Kevinnek mindenképpen a New York-i The Plaza  Hotelben kellett megszállnia, az ottani forgatáshoz pedig engedélyt kellett természetesen kérniük a hotel tulajdonosától, aki 1992-ben nem más volt, mint Donald Trump.

Ezt olvastad már?

„Trump beleegyezett, hogy ott forgassunk, majd miután kifizettük neki az összeget, amit ezért kért, kijelentette, hogy csak akkor használhatjuk a The Plaza Hotelt, ha ő is szerepelni fog a filmben.”

Columbus azt mondja, végül meg tudtak állapodni Trumppal, és fel is vették az ikonikus jelenetét, ám ekkor még úgy voltak vele, hogy ha szükséges, a végén majd kivágják a cameót a kész filmből.

„Amikor aztán először vetítettük le nézőközönségnek a filmet, egy nagyon furcsa dolog történt. Az emberek ujjongani kezdték, amikor meglátták Trumpot a filmvásznon. Szóval mondtam a stábnak, hogy maradjon a jelenet, hagy örüljön a közönség. De a valóság az, hogy Trump igazából belezsarolta magát a filmbe.”

Olvass tovább!

Fotó: Imbd