Mit csinálnak, és hogy néznek ki manapság a Reszkessetek, betörők! szereplői?

2020. november 20.
Hiába telt el már 30 év is a Reszkessetek, betörők! premierje óta, a mai napig nincs karácsony Kevin nélkül. De vajon mit csinálnak manapság a kultikus film főszereplői? Utánajártunk.

Macaulay Culkin

Macaulay-Culkin
Mielőtt megkapta volna Kevin McCallister szerepét, Macaulay Culkin nevét már a My Girl – Az első szerelem című filmben megismerhette a világ. Culkin elképesztő karriert futott be gyerekként, ám ez a korai siker később megbosszulta magát. Egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy bár a hírnevet eleinte kifejezetten élvezte, később kezdte úgy érezni, hogy az apja (aki a menedzsere is volt) csak kihasználja. A Richie Rich című filmben szinte már látni lehetett Culkinon, hogy mennyire utálja az egészet. A film után jó időre el is tűnt Hollywoodból, nyílt titok volt, hogy drogozni kezdett, nagyon fiatalon megházasodott, majd elvált, és összességében elég zűrzavaros életet élt. Mára azonban a 40 éves Culkin szépen összeszedte magát. 2012-ben szerepelt az American Horror Story című sorozat 10. évadjában, 2017-ben pedig létrehozta Bunny Ears nevű márkáját.

Ezt olvastad már?

Joe Pesci

Joe-Pesci

Az  Oscar-díjas olasz származású színész egy rendkívül izgalmas és sikeres karriert tudhat maga mögött. Olyan filmekben játszott, mint a Nagymenők, Dühöngő bika, Vinny, Halálos fegyver (több részben), és persze a Reszkessetek, betörők!. A 2000-es évek elején aztán egy időre hátat fordított Hollywoodnak, és a zenélésre kezdett koncentrálni – három albuma meg is jelent. Tavaly őt is láthattuk Martin Scorsese Az Ír című filmjében.

Daniel Stern

Daniel-Stern

Stern legismertebb alakítását a Reszkessetek, betörők! első két részében nyújtotta, előtte és utána is csak kisebb szerepeket kapott. A színészet mellett rendezőként, valamint forgatókönyvíróként is kipróbálta magát, 2010 után azonban visszavonult a filmezéstől. Érdekesség, hogy Stern szobrászként is dolgozik, Kalifornia déli részén több köztéri alkotása is látható.

John Heard

John-Heard

John Heardnak is a Reszkessetek, betörők! volt az egyik legismertebb filmje, mellette a Maffiózók és A szökés című sorozatokban töltött még be fontosabb szerepeket. A színész azonban néhány éve sajnos már nincs köztünk: 2017. július 21-én szívrohamban halt meg, 71 évesen. Halálát egy ritka hipertóniás szívbetegség okozta.

Catherine O’Hara

Catherine-O’Hara

A nézők számára O’Hara leginkább Kate McCallisterként, Kevin édesanyjaként lehet ismerős, de láthattuk például Tim Burton több filmjében is. Szerepelt az 1988-as Beetlejuice – Kísértethistóriában, a Karácsonyi lidércnyomásban (1993) és a Frankenweenie – Ebcsont beforrban (2012) a hangját adta az egyik karakternek. A 2000-es években feltűnt még a Sírhant művek című sorozatban, és néhány éve láthattuk a Netflixen futó A Series of Unfortunate Events című sorozatban is.

Devin Ratray

Devin-Ratray

És persze ne feledkezzünk meg Buzzról sem, Kevin kissé rosszindulatú bátyjáról. Devin Ratray a mai napig aktív színész, de átütő sikereket nem igazán ért el. Érdekesség, hogy a Reszkessetek, betörők! után láthattuk a hasonló témájú Dennis, a komisz című filmben, és tavaly feltűnt A Wall Street pillangói című Jennifer Lopez-filmben is.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images, Imbd