Alacsony, kövér, csúnya: a Gucci család kiakadt a készülő film főszereplőin

2021. április 18.
Ridley Scott viszi filmre Patrizia Reggiani és Maurizio Gucci tragikus házasságát. A Gucci család szerint viszont szörnyű és ronda a House of Gucci című film főszereplőválasztása.

Már láthattunk korábban képket a House of Gucci forgatásáról. A Sir Ridley Scott által rendezett film Patrizia Reggianiról és az ő tragikus, Maurizio Guccival kötött házasságáról szól. Reggiani ugyanis börtönbe került, miután 1998-ban bérgyilkost fogadott, hogy megölje férjét. 

gucci-film-csunya-foszereplo

A Gucci család azonban már most kifejezte nemtetszését, miután ők is látták azokat a képeket, melyek a forgatáson készültek például Al Pacinóról, aki Aldo Guccit alakítja, azt a személyt, akinek kulcsszerepe volt a divatmárka nemzetközi sikerében, vagy éppen Jared Letóról Paolo Gucci szerepében. Ő volt az, aki segített megtervezni a márka híres dupla G logóját. 

Patrizia Gucci, aki Maurizio Gucci másodunokatestvér, egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Leto a kopasz fejével és a lila öltönyben egyszerűen szörnyű. „Sértve érzem magam miatta” – mondta az Associated Press hírügynökségnek. Al Pacino karakterével kapcsolatban sem fogta vissza magát. „A nagyapám nagyon jóképű férfi volt, mint minden Gucci. Nagyon magas, kék szemű és roppant elegáns. Őt Al Pacino játssza, aki nem túl magas, sőt, a fotón egyenesen kövér, alacsony, pajesszel… rettentő csúnya. Szégyen, mivel még csak nem is emlékeztet rá” – sorolta Patrizia Gucci, aki az egész család álláspontját foglalta ezzel össze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by House Of Gucci (@theguccimovie)

„Az egész család csalódott, mondhatom. Ellopták a családunk identitását a bevételért, hogy a hollywoodi rendszer bevételeit növeljék. A családunknak van jelleme, múltja. Beszélhetünk mindenről, de van egy határ, amit nem lehet átlépni.”

A film 2021 októberére készül el Sara Gay Forden, The House of Gucci: a Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed című könyve alapján. Azt a történetet meséli el, amikor Reggiani bérgyilkost fogadott, hogy ölje meg férjét, Maurizio Guccit az irodája előtt 1995-ben, miután elhagyta őt egy másik nőért. Reggianit a Fekete Özvegyként emlegette az olasz sajtó az eset után és a tárgyalás során. 2016-ban szabadult a börtönből, miután 17 évet letöltött 29 éves büntetéséből. Gucci, aki Guccio Gucci, a divatház alapítójának unokája volt, 46 éves volt, amikor meghalt. 

Amikor egy újságíró megkérdezte Reggianit, miért nem saját maga lőtte le volt férjét, azt válaszolta: „A látásom nem túl jó. Nem akartam hibázni.”

Miután megjelentek a film forgatásán készült felvételek, nagy érdeklődés övezte a retró öltözékeket, melyeket Lady Gaga és Adam Driver viselt. A képeken hátuk mögött az Alpok lankái látszanak, házasok, és calzone pizzával etetik egymást. A Gucci elnöke, Marco Bizzarri korábban úgy nyilatkozott, hogy teljes kreatív szabadságot adtak a filmkészítőknek. 

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvastad már?