Összeállt Tatár Csilla és Vecsei H. Miklós

2021. május 02.
Tatár Csilla és Vecsei H. Miklós egy rendhagyó sportprojekt kedvéért összeáll! A járványhelyzet miatt átalakult Európa-napi fesztivál virtuális futóversenyén váltóban teljesítik az uniós tagságunk 17. évfordulóját szimbolizáló 17 km-es távot. Az alkalmi páros felkészülése már gőzerővel tart, ennek kapcsán a műsorvezető elárulta, milyen meghatározó mérföldkőhöz érkezett, a színész pedig az édesapjától kapott, futással kapcsolatos örökségéről mesélt.

A járványhelyzet miatt idén virtuális eseménnyé alakul át az Európa-nap alkalmából rendezett hagyományos fesztivál. A május 9-i online rendezvényre ingyenes, élő Tóth Vera-koncerttel, Mautner Zsófi otthonról is követhető főzőshow-jával, gyerekprogramokkal, szakmai beszélgetésekkel, valamint a virtuális EU-s futásra regisztrált és a 17 kilométeres távot teljesítő futók számára tombolasorsolással is készülnek a szervezők. Tatár Csilla is már javában készül: a műsorvezető Vecsei H. Miklóssal váltóban tervezi teljesíteni a hazánk uniós tagságának 17. évfordulóját szimbolizáló, 17 km-es távot.

Csilla mostanában szinte mindenhová futóruhában megy, hogyha felszabadul egy kis ideje a temérdek családi teendő mellett, akkor edzhessen egy kicsit.

„A napokban múlt három éve, hogy lefutottam a félmaratont, ami nagyon meghatározó élmény volt az életemben. Azért szeretem a futást, mert nagyon igazságos: amennyi energiát belefektetek, az meg is térül, illetve mindig lehetőséget ad, hogy versenyezhessek önmagammal. Általában a Margitszigeten szoktam róni a köröket, de mióta kiköltöztünk Nagykovácsiba, elkezdtem a terepfutással is ismerkedni – árulta el a műsorvezető, aki heti 4-5 alkalommal igyekszik futni, de mivel a gyerekek mellett nincs sok szabadideje, ezért beszerzett egy futógépet is. – A kisfiamat, Milánt most tanítjuk biciklizni, és ha már jól megy neki, akkor szeretnék majd mellette futni, de az új családtagunkat, a kis labradort is úgy választottuk ki, hogy felnőve majd együtt fedezhessük fel az erdei pályákat.”

Csilla váltótársa, Vecsei H. Miklós még gyermekkorában, hosszútávfutó édesapjától tanulta, hogy ez a sport nem csupán a testre, hanem az elmére is jótékony hatással van.  

„Édesapám gyakran mesélt nekünk a futás fontosságáról és arról, hogy vannak olyan gondolatok, amelyek csak eközben tudnak megszületni. A gimis években merészkedtem rá a futókörre, és elkísért apukám is: halkan kocogtunk kétfős libasorban. Manapság esténként a színházból hazatérve megállíthatatlanul kavarognak a fejemben a gondolataim, de egy 20-30 perces jó tempójú futás mindig segít visszazökkenni egy egészségesebb ritmusba. Egyedül szoktam menni, hiszen számomra ez százszázalékos befelé figyelés, a hosszú távok után pedig szívesen fekszem be egy kád vízbe. Az egyik kedvenc érzésem az életben, amikor futás közben átesem a holtponton” – árulta el a színész, aki már a maratoni távot is teljesítette.

A futóverseny kötetlenül, bárhol teljesíthető 2021. május 1. és május 9. 14:00 óra között. Egyedi teljesítőérmet kapnak, valamint különleges tombolasorsoláson vesznek részt azok, akik a futásukat valamilyen applikációval rögzítik, vagy az eredményüket fotóval igazolják, és feltöltik az esemény oldalára. Részletek és friss információk a futás Facebook-oldalán érhetők el.

Olvass tovább!