Reese Witherspoon: „Ha a bulvárlapok ugyanúgy kezeltek volna, mint Britney-t, most máshol lennék”

2021. május 03.
Reese Witherspoon sikeres színésznő és üzletasszony, csodás gyerekekkel, díjakkal, szerető férjjel. Ám ha a 2000-es években őt is úgy kezelték volna a bulvárlapok, mint Britney Spears-t vagy Lindsay Lohant, a saját állítása szerint most teljesen más élethelyzetben lenne.

A Time magazin által a 100 legbefolyásosabb vállalat közé sorolt Hello Sunshine alapítója arra hívta fel a figyelmet, hogy a bulvárlapok teljesen egyenlőtlenül bánnak egyes nőkkel. Reese Witherspoon rámutatott, hogy míg vannak kiválasztott személyek, mint például Jennifer Garner vagy éppen ő, akiket jónak állítanak be, addig másokkal kapcsolatban rossz narratívát használnak. Witherspoon szerint ha vele is hasonlóan bánt volna a média, mint Britney Spearsszel, Paris Hiltonnal vagy Lindsay Lohannel a 2000-es években, most máshol tartana. „Mi lenne, ha a média úgy döntött volna, hogy én valaki más vagyok? Teljesen más helyzetben lennék – mondta Witherspoon. – Azt akarom ezzel mondani, hogy én hoztam meg a saját döntéseimet vagy karrierválasztásaimat, ám nem én döntöttem el sosem, hogy ezt hogyan tálalja a média. És ez nem jó.”

reese-witherspoon-bulvarlap-kettos-merce

A The New York Times Britney Spearsről szóló dokumentumfilmje után mondta azt Witherspoon, hogy az ő élete is nagyon hasonló volt a popsztáréhoz a 2000-es évek elején. Férjétől Ryan Phillippe-től 2008-ban vált el, egy évvel azután, hogy Britney szakított férjével, Kevin Federline-nal. Witherspoonnak is akkoriban született a második fia, három évvel Britney második gyermeke előtt. 

Paparazzók követték Witherspoon minden lépését, a templomban, iskolában és a gyerekek sportrendezvényein. Egyszer még a konyhaablakon keresztül is megpróbáltak képeket készíteni róla és családjáról. „A gyerekeim órákig tudnának mesélni róla, hogy amikor óvodában voltak, az autónk tetejére másztak, hogy lekapjanak minket” – mondta a színésznő. Bár Witherspoonról is többször készültek olyan felvételek, amikor dühösen ront rá a lesifotósokra, mérges reakciói mégsem ártottak a kedves szomszédlány imidzsének, miközben Britney-t hasonló kirohanásai miatt a földbe döngölték. 

2013-ban még ittas vezetésért is letartóztatták, ám a karrierjének nem, hogy ártottak volna – ahogy Lindsay Lohan, Paris Hilton vagy Britney Spears hasonló ügyei az övéknek –, Reese Witherspoon hosszú távon úgy tűnt, még profitált is belőle. Az Atlantic csak úgy kommentálta a letartóztatásról készült videót, hogy „Witherspoon bár rávilágított az érinthetetlen és privilegizált státusz létezésére, ám arra is emlékeztette az embereket, hogy vicces, van önkritikája, és nem olyan sznob és egyszerű, mint amilyennek a filmjei bemutatják”. A szakírók szerint ennek a felvételnek köszönheti ugyanis, hogy megkapta 2014-ben a Vadon című film egyik főszerepét, mely új utakat nyitott a karrierjében.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!