Színészek, akik ki nem állhatták egymást forgatás közben

2021. május 06.
A filmvásznon jó barátokat, sőt szerelmeseket játszottak, a való életben viszont alig bírták egymást elviselni. Jöjjenek azok a színészpárosok, akik között csak úgy izzott a levegő a forgatás során - de nem jó értelemben.

Patrick Swayze és Jennifer Grey, Dirty Dancing

A Dirty Dancing a mai napig a filmtörténelem egyik legromantikusabb filmje, a forgatása azonban nem volt éppen zökkenőmentes. A film két főszereplője, Patrick Swayze és Jennifer Grey ugyanis egyáltalán nem jött ki egymással. Swayze az önéletrajzi könyvében azt írta, hogy Grey túlságosan érzelmes, és gyerekes volt a forgatás alatt, és hiányzott belőle a profizmus.

Julia Roberts és Nick Nolte, A zűr bajjal jár

a-zur-bajjal-jar

A két színész az 1994-es, A zűr bajjal jár című romkomban játszott együtt, de a közös munkában nem sok köszönet volt. Már a forgatás elején arról pletykáltak, hogy a két sztár között szinte tapintható a feszültség, ami a későbbiekben egyre csak fokozódott. Julia Roberts egy interjúban undorítónak nevezte Nolte-t és azt mondta róla, hogy túlteng benne a macsóizmus. A forgatás vége felé már annyira nem bírták egymást elviselni, hogy állítólag a közös jeleneteiket is inkább külön vették fel.

Claire Danes és  Leonardo DiCaprio, Rómeó és Júlia

romeo-es-julia

Baz Luhrmann 1996-os Rómeó és Júlia című filmadaptációjában Claire Danes és Leonardo DiCaprio játszották a hősszerelmeseket – de a képernyőn kívül a legkevésbé sem volt romantikusok a kapcsolatuk. Danes irritálónak és éretlennek tartotta DiCapriót, aki híres volt arról, hogy folyamatosan tréfálkozott a stábtagokkal. De az érzés kölcsönös volt, ugyanis DiCaprio sem kedvelte a színésznőt, akit bosszantóan merevnek és túl feszültnek nevezett.

Rachel McAdams és Ryan Gosling, Szerelmünk lapjai

szerelmunk-lapjai

A Szerelmünk lapjai forgatása sem indult túl fényesen, ám később a dolgok meglepő fordulatot vettek. A pletykák szerint Gosling volt az, aki folyton panaszkodott a kollégájára, amire a rendezője, Nicholas Sparks egy interjúban így emlékezett vissza: „Nem jöttek ki egymással a forgatáson, tényleg nem. Ryan egyszer még oda is jött hozzám és azt kérte, hogy vegyem ki Rachelt a jelenetből, és hívjak egy másik színésznőt, mert nem tud vele együtt dolgozni.” A feszültséget végül terápiás foglalkozásokkal oldották fel a két sztár között, ami meglepően jól sikerült. Olyannyira, hogy McAdams és Gosling 2005-től 2007-ig egy párt alkottak.

Teri Hatcher és Marcia Cross, Született feleségek

teri-hatcher-marcia-cross-szuletett-felesegek

A hírek szerint Teri Hatcher senkivel sem jött ki igazán a stábból, de Marcia Cross-szal különösen rossz volt a viszonya. Volt, hogy a kettejük között lévő konfliktus miatt még a forgatást is le kellett állítani. A rossz viszony végül egy Vanity Fair fotózásán érte el a csúcspontját: Cross teljesen kiakadt, amiért Terry Hatchert akarták a kép közepére állítani, és azzal fenyegetőzött, hogy otthagyja a fotózást. Az már csak hab volt a tortán, hogy a sorozat végeztével a stábnak szánt búcsúlevelet sem íratták alá Hatcherrel.

Fotó: Getty Images, Imdb, Profi media

Olvass tovább!