Ó, te jó ég! Így él a Jóbarátok két ikonikus mellékszereplője!

2021. május 27.
Alig hisszük el, hogy végre képernyőre kerül a Jóbarátok újratöltve, és ismét felbukkannak a népszerű karakterek. Ross, Chandler, Joey, Rachel, Monica és Phoebe nagy visszatérése mellett az egykori mellékszereplőkre is kíváncsiak voltunk, ezért megnéztük, hogy festenek most.

Emlékszel még a Jóbarátok törzshelyén, a Central Perkben dolgozó üzletvezetőre, Guntherre? És Chandler egykori barátnőjére, a kissé bogaras, ám épp ettől olyan vicces Janice-re? Május 27-én az HBO-n újra találkozhatunk a Jóbarátok egykori szereplőivel, mi pedig kíváncsiak lettünk, mi lett a mellékszereplőkkel azóta, hogy megismertük őket a sorozatban?

A Jóbarátok szereplői 2021-ben

A Jóbarátok főszereplői 2021-ben (fotó: HBOMAX/YouTube)

A reménytelenül szerelmes

Gunther karakterét James Michael Tyler formálta meg a Jóbarátokban, s bár csak mellékszereplőként láthattuk a Central Perk kávézóban, összesen 148 epizódban találkozhattunk vele, szerepe szerint reménytelenül szerelmes volt a mindig divatos Rachelbe. Bár az első évadban is láthattuk, a nevére csak a második szezonban derült fény, onnantól kezdve azonban fontos mellékszereplővé vált.

James Michael Tyler és David Schwimmer 2002-ben a Jóbarátok forgatásán

James Michael Tyler és David Schwimmer 2002-ben a Jóbarátok forgatásán (fotó: Danny Feld/NBCU Photo Bank)

Tyler eredetileg geológusként végzett, színészkedésre az egyetemi évek alatt adta a fejét. Ebbe annyira belejött, hogy aztán színészi tanulmányokba is belefogott. A Jóbarátokba 1994-ben válogatták be, innentől kezdve tíz éven át formálta meg Gunthert. Tyler ma már nem szőkíti a haját, ami annak idején Gunther legfőbb ismertetőjegyévé vált, és szakállat is növesztett, vagyis külsőleg igencsak megváltozott. 2009-ben, a Jóbarátok 15 éves jubileuma alkalmából két hétre nyitott egy pop-up Central Perk kávézót Kaliforniában. A rajongók előre megváltott jeggyel léphettek be és ihattak kávét a legendás kanapé tökéletes másán. 2014-ben, a sorozat 20. évfordulója alkalmából hasonló kezdeményezésbe fogott, akkor a SoHóban szolgált fel kávét a rajongóknak.

A Jóbarátok Gunterje 2014-ben

A Jóbarátok Gunterje 2014-ben (fotó: Slaven Vlasic/Getty Images)

Egy 2009-es interjúban elmondta, hogy Gunther akkorra már valószínűleg a Central Perk tulajdonosa lehetett volna, és egy kis lakással is rendelkezhetett volna a kávézó közelében, ő azonban tökéletesen elégedett a saját életével.

Még 1995-ben vette feleségül Barbara Chadseyt, kapcsolatuk azonban 2003-ban zátonyra futott, és különváltak útjaik. 2014-ben hivatalosan is kimondták a válást, Tyler azóta újraházasodott: felesége Jennifer Carno, magánéletükről azonban semmilyen egyéb részletet nem oszt meg a nyilvánossággal.

James Michael Tyler napjainkban

James Michael Tyler napjainkban (fotó: Instagram)

Ó, te jó ég!

A Jóbarátokból Janiceként ismert Maggie Wheeler Chandler Bing barátnőjét alakította, és talán az „Ó, te jó ég!” mondata és horkantó nevetése vált a legemlékezetesebbé. Bár mellékszereplőként láthattuk a sorozatban, mégis sokaknak a szívéhez nőtt. Nem mindenki tudja, hogy Maggie Wheeler eredetileg Monica Geller szerepére pályázott, azt azonban Courtney Cox nyerte el. A Janice-t megformáló színésznő olyan sorozatokban is kapott mellékszerepeket, mint a Vészhelyzet vagy a Will és Grace.

Maggie Wheeler a Jóbarátokban

Maggie Wheeler a Jóbarátokban (fotó: NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images)

2016-ban futótűzként terjedt a hír a világhálón, hogy Maggie-t holtan találták a lakásában, és azt is tudni vélték, hogy szívroham végzett vele. Röviddel ezután kiderült, hogy egy szó sem igaz ebből, addigra viszont már rajongók ezrei fejezték ki részvétüket. A színésznőt és családját egyaránt megviselték a történtek, amin cseppet sem csodálkozunk. Annak, hogy Maggie él, és köszöni szépen, jól van, ékes bizonyítéka, hogy a május 27-i Jóbarátok újratöltve premieren is feltűnik.

Jóbarátok mellékszereplői

Janice a Jóbarátokból 2016-ban (fotó: Getty Images)

A hamarosan 60 éves(!) színésznő kicsi korától kezdve arra vágyott, hogy kamerák kereszttüzében dolgozzon. Bár a Jóbarátokban nem volt része a nagy csapatnak, a valóságban éveken át kapcsolatban maradt egykori kollégáival: amikor összefutottak, mindig nagyon megörültek egymásnak.

Maggie 1990-ben kötött házasságot Daniel Wheeler szobrásszal, két lányuk született.

Maggie Wheeler a Jóbarátok reunion adásában

Maggie Wheeler a Jóbarátok reunion adásában (fotó: HBO/YouTube)

Nézd csak! Ők mind ott lesznek a Jóbarátok Reunionon!

Via és Via

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?