Matthew McConaughey félt abbahagyni a romantikus vígjátékokat

2021. május 31.
A politikai babérokra pályázó Matthew McConaughey őszintén beszélt arról, miért volt nehéz felszámolni a romantikus vígjátékokban koronázatlan királyaként betöltött pozícióját abban a reményben, hogy így több komoly, drámai szerepet kap majd.

„Én voltam a romantikus vígjátékok mindig bevethető jolly jokere. Nagyon élveztem ezeket forgatni és jól fizettek. Sikeres színész voltam. De mindig ott volt az a tudat, hogy nem hatol olyan emberi mélységekbe és nem beszél fontos dolgokról, mint például egy dráma – mondta az 51 éves Matthew McConaughey. – Ha túl mélyre ásol egy romantikus vígjátékban, elsüllyesztheted a hajót. Az életemben viszont épp nagyon mélyre ástam.”

matthew-mcconaughey-filmszerep

Miután világszerte sikeres és elismert színésszé vált az olyan filmekkel, mint a Szeretném, ha szeretnél, a Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt, az Anyám nyakán, Bolondok aranya és az Excsajok szelleme, McConaughey úgy döntött, váltani akar. 

„Megtaláltam a szerelmet Camila személyében. Gyermekünk született. Sok dolog miatt mérges voltam, nevettem, több öröm és több bánat ért. A plafon és a pince sokkal nagyobb magasságokba emelkedett és mélységekbe süllyedt. Azt akartam, hogy a munkámban is megjelenjenek a magánéletemben történt változások” – magyarázta McConaughey, miért fordult az érdeklődése az olyan szerepek felé, melyekben jobban kiteljesedhet. 

A texasi születésű színész azt is elmondta, hogy még azt is nyilvánvalóvá tette a produkcióknál, az sem érdekli, ha kevesebbet fizetnek a drámai munkákért, ám nem működött ez a taktika. „Kiléptem. Megbeszéltem a feleségemmel, az ügynökömmel és az üzleti tanácsadómmal, és azt mondtam: most egy darabig nem dolgozom. Az egész családom, a testvéreim, az anyám, mindenki azt gondolta, megbolondultam. Rémisztő volt. Ám Camila azt mondta: ha valamit csinálunk, azt ne csak félig csináljuk.”

Két évig tartott a szünet, amikor a komolyabb munkalehetőségek befutottak. McConaughey még egy olyan filmajánlatot is visszautasított közben, melyért 14,5 millió dollárt fizettek volna. „Nem jött egyetlen szerepajánlat sem másfél évig. Kezdtem megbarátkozni a gondolattal, hogy vége a hollywoodi karrieremnek. Kicsit szíven ütött, de elfogadtam. Új fejezet kezdődik az életemben” – mondta a színész, aki azóta már egy Oscar-díjat is magáénak tudhat.

„Kivontam magam a forgalomból, hogy újra felfedezzenek. Teljesen új, megújult színész lettem. Jöttek a drámák, és fejest ugrottam a szerepekbe” – mondta McConaughey, aki játszott Az igazság ára, a Magic Mike, a Mud vagy a Mielőtt meghaltam című filmekben is, amik közül utóbbiért zsebelhette be a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!