Helen Mirrenből főgonosz lesz

2021. június 16.
A 75 éves színésznő már most imádja azt a karaktert, amit a következő Bond-filmben játszhat: ő lesz ugyanis a főgonosz.

Az Oscar-díjas színésznő örül, hogy végre a sötét oldalra állhat, és a következő filmszerepe a Bond-franchise újabb epizódjának főgonosza lesz. Úgy tűnik, a legújabb szuperhősfilm, a Shazam! Fury Of The Gods című moziban nagyon belejött a gonoszkodásba. Ebben a filmben ugyanis Helen Mirren az egyik isten, Atlasz gonosz lányát, Hesperát alakítja. 

helen-mirren-james-bond-fogonosz

Az azonban meglepte Helen Mirrent, hogy női főgonoszt választottak a 007-es ügynök ellenfeleként, mert ilyenre nem sok példa volt a filmfranchise történetében. „Nem játszottam eddig túl sokszor gonosz főhőst. Amikor azonban a James Bond-filmekkel megismerkedtem, azon gondolkodtam, miért nincs egy jó női gonosz benne? Mindig férfiak a gonoszok, és úgy voltam vele, mennyire jó lenne egy nagyszerű női ellenfél. Soha nem csinálták meg. Eddig. De én sem játszhattam túl sokszor negatív hőst, azt hiszem a Shazamban volt az első ilyen szerepem” – mondta Helen Mirren. 

Igaza van Helen Mirrennek, a hosszú évek alatt csupán kétszer kellett női ellenfelet leküzdenie James Bondnak: egyszer az 1963-as Oroszországból szeretettel című részben, másodszor pedig az 1999-es epizódban, A világ nem elég címűben, amikor Sophie Marceau állt szemben Pierce Brosnannel. Mellékszereplőként természetesen feltűntek női gonoszok, akik segítették a főellenséget, mint például Grace Jones a Halálvágta című részben, ám ők nem a fő ellenlábasok voltak.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images

Olvass tovább!