Billie Eilisht rasszizmussal vádolják, mert 13 évesen egy sértő kifejezést használt

2021. június 22.
Az énekesnő néhány órája az Instagramon kért bocsánatot a rajongóitól, miután előkerült róla egy felvétel, amin 13 évesen – gyakorlatilag még gyerekként – elénekelt egy hiphopszámot, aminek a dalszövegében volt egy sértő kifejezés.

Lassan senki és semmi nincs biztonságban… Az internet népe most éppen Billie Eilish támadta be, miután az énekesnőről előkerült egy rövid felvétel, amin egy 2011-es hiphopszámot énekelt. Tyler the Creator Fish című számában volt egy kifejezés, ami bántó az ázsiai emberek számára – de ahelyett, hogy magát a számot vagy annak íróját akarnák most éppen cancelelni, inkább Billie Eilishre támadtak, amiért gyerekként énekelt belőle egy részletet.

Miután egyre többen megosztották a problémásnak talált felvételt és rasszizmussal vádolták meg Eilisht, az énekesnő sem maradhatott csendben, és az Instagram-sztoriban posztolt ki egy hosszú bocsánatkérést.

„Ebben a számban hallottam először ezt a szót, korábban senki nem használta körülöttem. Az akkori tudatlanságom és a korom sem ment fel, tudom, hogy bántó volt, és ezért bocsánatot kérek.”

billie-eilish

A videóval kapcsolatban egyébként Eilisht még azzal is megvádolták, hogy az ázsiaiak akcentusát is kigúnyolta, mert az énekesnő hallhatóan elváltozatott hangon beszél rajta – de ezzel kapcsolatban visszautasította a vádakat. Mint írta, kiskora óta ezen a vékony, elváltoztatott hangon beszél a háziállataival, a családtagjaival és mindenkivel, akit szeret. Ennek tehát semmi köze semmiféle gúnyolódáshoz.

Fotó: Instagram, Getty Images

Olvass tovább!