72 éves lett Richard Gere, a buddhista szívtipró, aki falta a nőket

2021. augusztus 31.
Úgy tűnik, hogy a ma 72 éves Richard Gere végleg lehorgonyozott harmadik felesége mellett, ám a hollywoodi színész magánélete ennél jóval mozgalmasabb volt korábban.

A Golden Globe-díjas Richard Gere a világ legvonzóbb színészeinek egyike, akiért nők milliói rajongtak, sőt rajonganak ma is. Hiába lépte át a hetedik ikszet, híres sármjából vajmi keveset veszített. Bár korábban nagy kanállal habzsolta az életet, minden bizonnyal kikosarazná a hozzá közeledő nőket, harmadik felesége, Alejandra Silva oldalán ugyanis megtalálta a boldogságot, és felhagyott a kalandozással.

Őket szerette a ma 72 éves Richard Gere

Richard Gere nemcsak megjelenésével és színészi tehetségével hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy számos jó ügyet szolgál: aktív emberjogi harcos, szívügyének tekinti a környezetvédelmet, vegetáriánus és a buddhizmus elkötelezett híve. Meggyőződése, hogy a biológiai korunk csak egy szám, aminek egyáltalán nem kell nagy jelentőséget tulajdonítanunk.  

Abban is hisz, hogy ha mindannyian kevesebbet ítélkeznénk és többet szeretnénk, a világ sokkal jobb hely lenne. Egészen fiatalkorától kezdve ennek szellemében alakult a magánélete is, olyan híres nőket szeretett, mint Barbara Carrera nicaraguai topmodell, Sylvia Martins brazil festőművész, Dalila Di Lazzaro olasz modell, Diana Ross énekesnő vagy Uma Thurman színésznő. Egyes híresztelések szerint az 1986-os Nincs kegyelem című film forgatásán Kim Basingerrel is közelebb kerültek egymáshoz.

Richard Gere első házassága 1991-ben köttetett: egy hirtelen ötlettől vezérelve Las Vegasban feleségül vette Cindy Crawford szupermodellt, akivel egy közös barátjuknak köszönhetően ismerkedett meg. 4 évig voltak együtt, gyermekük nem született. Úgy tudni, hogy a kettejük között lévő korkülönbség árnyékolta be a boldogságukat – amikor összeházasodtak Cindy 25, Richard pedig 42 éves volt.

Esküvőjükről a modell azt mesélte, hogy egyáltalán nem ilyennek képzelte el, mert minden annyira gyorsan történt. Egy 2016-os podcastben további részleteket is elárult a házasságukról: „A kapcsolatunk végéhez az vezetett, hogy nagyon különbözőek vagyunk. Igazából azt sem tudom eldönteni, hogy valaha barátok voltunk-e. Azért habarodtunk egymásba, mert én nagyon fiatal voltam, ő pedig Richard Gere… Az együtt töltött évek alatt én is felnőttem, egy kapcsolatot pedig menet közben már nem olyan egyszerű megváltoztatni.” Miután útjaik különváltak, mindketten új párra leltek, és soha nem keresték egymást, viszont mindig tisztelettel és szeretettel nyilatkoztak a másikról.

Őket szerette a ma 72 éves Richard Gere

Második felesége a színésznőként és modellként ismertté vált Carey Lowell lett, akivel 1995-ben találkozott először, nem sokkal azután, hogy elvált Crawfordtól. 1996-ban fordult komolyabbra a kapcsolatuk, aminek köszönhetően Richard Gere 2000-ben, 51 éves korában lett először apuka. Kisfiuk a Homer James Jigme Gere nevet kapta. 2002-ben a színész feleségül vette a kisfia anyját, de a házasságuk nem tartott örökké, csak 11 évig. Válásuk 2013-ban vette kezdetét, és a sok vitás kérdés miatt egészen 2016-ig húzódott. 

Richard Gere második feleségével és kisfiukkal, Homerrel

Harmadik felesége a színésznél 34 évvel fiatalabb, spanyol származású Alejandra Silva sikeres vállalkozó. A boldogító igent 2018 májusában mondták ki, ekkor már négy éve voltak együtt. „A karmánk abban a pillanatban egybeforrt, ahogy megláttuk egymást, ismeretségünk több életen átívelő” – mondta kapcsolatukról Alejandra. 

Első közös gyermekük, Alexander ma 3 éves, őt már akkor megáldotta Richard Gere jó barátja, a dalai láma, amikor az anyukája hasában volt. A kisfiúnak azóta testvére is született, amit a szülők egyáltalán nem szerettek volna nagy dobra verni. Olyannyira fukarkodtak az információkkal, hogy a kicsinek még a nevét sem árulták el, csak annyit lehet tudni róla, hogy fiú, és 2020 februárjában jött világra.

Richard Gere és harmadik felesége, Alejandra Silva, aki két kisfiúval is megajándékozta a színészt

Richard Gere és harmadik felesége, Alejandra Silva, aki két kisfiúval is megajándékozta a színészt

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?