Így él most Desireless, az 1986-os sláger, a Voyage, voyage előadója

2021. október 14.
Harminc felett szinte mindenki ismeri a Voyage, voyage című számot. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy Desireless az előadója. Kíváncsi vagy, hogy fest most? Mutatjuk!

A francia énekesnő – aki Desireless néven vált ismertté – kétségkívül legsikeresebb dala az 1986-ban szárnyra kelt Voyage, voyage, ami az egész világot meghódította. A sláger előadójának igazi neve Claudie Fritsch-Mentrop, 1952 karácsonyán született Párizsban. Énekesi karrierjét 1984-ben kezdte, előtte stylistként dolgozott, ám egy Indiában tett látogatás arra ösztönözte, hogy a zenében teljesedjen ki. 1990-ben megszületett a kislánya. Desireless a reflektorfényből viszonylag hamar kikerült, de sosem hagyott fel a zenéléssel és az énekléssel.

A közösségi oldalakon ma is aktívan jelen van, az érdeklődőket rendszeresen beavatja a hétköznapjaiba, sőt az otthonáról és a hozzá tartozó kertről is gyakran posztol. Egy közelmúltban készült interjúban arról kérdezték, milyen érzések ébrednek benne, ha világhírű dalára gondol több mint három évtizeddel a születése után: „Először 1985-ben énekeltem ezt a számot, akkor vettük fel stúdióban, majd 1986-ban kezdték a rádiókban is játszani. Azt mondhatom, hogy onnantól kezdve szerves része az életemnek ez a dal, olyan, mintha a legjobb barátnőm lenne. Nagyon sok ajtót nyitott ki előttem, és sokak szívébe férkőzött be az idők során.”

Desireless azt meséli, máig lenyűgözi, ha az emberek megosztják vele, milyen emlékeik fűződnek a dalához. Sokan meséltek már neki arról, hogy mit jelent számukra ez a ’80-as években sokat hallott sláger: akadtak köztük megindítóan szomorúak és felejthetetlenül boldogok egyaránt, ami közös bennük, hogy igazán személyes indíttatásúak. 

Névválasztása sokakban felvetette a kérdést: mégis, mit akart üzenni azzal, hogy „vágynélkülinek” aposztrofálta magát, amikor jegyet váltott a művészvilágba. Mai fejével gondolkodva így elmélkedett róla: „Az, hogy nem vagyok aktív részese a fogyasztói társadalomnak, tudatos döntés következménye. Nem ég bennem a birtoklási vágy, és ez rendkívül nagy mértékben teszi egyszerűbbé az életem. Kevéssel is beérem ahhoz, hogy boldog legyek: a szerelmem, a zene, a barátaim és egy kis kert kell ahhoz, hogy úgy érezzem, minden rendben van. Nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért így gondolkodom!” – foglalta össze Desireless, aki már több mint 30 évvel ezelőtt azt érezte helyesnek, ha nem tart egy irányba a tömeggel.

 

View this post on Instagram

 

Un post condiviso da DESIRELESS (@desireless.official)

Fotó: YouTube, Instagram @desireless.official

Ezt láttad már?