Emily Ratajkowksi: „Megkönnyebbültem, hogy fiam született”

2021. november 09.
Annak is nagyon örült volna Emily Ratajkowski, ha lánya születik, ám azzal, hogy első gyermeke kisfiú lett, megkönnyebbült. A modell azt is elmondta, miért.

„Eleinte azt szerettem volna, ha lányom lesz, ám amikor kiderült, hogy kisfiút várok, nagyon megkönnyebbültem – mondta Emily Ratajkowski. – Mégpedig azért, mert úgy gondolom, hogy ha lánynak születik valaki–- szeretnék még több gyereket, így lehet, hogy később mégis meg kell birkóznom majd ezzel a feladattal is –, akkor már jóval a pubertás és az előtt szexualizálja a társadalom, hogy ennek egyáltalán tudatában lenne.”

emily-ratajkowski-gyerek-fiu

Emily Ratajkowski első gyermeke, Sylvester Apollo idén márciusban született. A kisfiú édesapja Sebastian Bear-McClard, akivel a modell három évvel ezelőtt házasodott össze. 

Soha nem titkolta Emily Ratajkowski, hogy neki milyen tapasztalatai voltak azzal, hogy szexuális tárgyként tekintettek rá, különösen gyermekkorában. Erről őszintén ír My Body című önéletrajzi könyvében is. A könyv nagyon személyes hangú írás a modell feminizmushoz, szexualitáshoz és hatalomhoz való viszonyáról. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Emily Ratajkowski az anyaságról és a szülésről is beszélt. „Nem voltam biztos benne, hogy az anyasággal akarom befejezni a könyvemet, mert gyűlöltem azt a nézetet, hogy az anyaság mindent megváltoztat. Erről írok is bővebben: gyerekből szexuális tárgy leszel, majd abból anya” – mondta a modell, aki a szülésélményből azt emelte ki, hogy teljesen meg kellett bíznia magában, mivel csak ő maga tudhatta, hogy a teste mire képes. „Ez volt az egyik legerőteljesebb fizikai élményem. Bent lenni egy szobában és megbízni a testemben, még akkor is, ha a körülöttem lévő emberek között volt olyan, aki azt mondta, hogy jobban tudja, mint én, vagy azt gondolta, hogy joga van beavatkozni valamilyen módon. Nagyon fontos állomás volt az életemben. Nemet mondtam, a testem azt válaszolta, hogy nem, és megszültem a fiamat.”

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!